Feneketlen hordó

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2021.09.19. 10:39
5 hozzászólás

Feneketlen hordó - Audi V8

72537

Áprilisra végre minden tervezett módosítás, felújítás elkészült. Már írom a következő felújítási listát, többnyire motor ügyben kell intézkedni, elkezdte csipegetni az olajat, és gázadásra szépen füstöl, remélem "csak" hegerfej felújítással orvosolni lehet.

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

A kétarcú dög - i3 REX

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az Adesa árverési oldalon vettem, az autó 2016-os, és 20.000.km volt benne, orange+külső bézs belső, napfénytető, karcmentes gyári állapot, Hollandiából szállították be.

Feltűnt az i3-nál a forgalomba helyezés után, hogy a rex furcsán, hangosan jár és 1-2 perc után megáll. Elvittem a wallishoz, ahol megállapították, hogy csapágyas a rex, hogy mitől nem tudják megmondani, így teljes csere, a BMW állta az alkatrész felét, de így is 1,5M Ft.-ba került. Az Adesa nem állt szóba már velem, mert hosszú idő telt el a vásárlás óta. 

Gyönyörű szépség - Peugeot 208

72539

Eddig nem hagyott ott, megy, mint az ördög, 8,5- 9,1 között kijövök csak városban úgy, hogy néha odacsapok a lovaknak, és kihasználom a 200 lóerőt. Egy 400Km-es vidéki út 300km pályával nyáron, 4fővel, csomi tele, klímával, 7,9-8liter, dinamikusan... :) Még dinamikusabban :) max 8,5.

Rosszat talán annyit annyit tudok írni, hogy ezt a típust nem tudja mindenki szerelni... Meg kell találni a megfelelő szervízt, akik értenek is hozzá!

A legsportosabb 208-as Bandi tollából

Amikor már eladáskor tudod, hogy meg fogod bánni - Toyota Prius

Az autó meglepően tud kilőni 0-ról az eCVT "váltó" miatt, ez forgalomban tudott némi meglepetést okozni. De a móka és kacagás hamar a torkodon akad amikor meghallgatod a 4 hengeres atkinson ciklusú 1.5ös benzinmotor büszke bömbölését. ROOOAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Szerintem direkt csinálták ilyen borzasztóra a hangját, ne akard nyomni neki, nem arra való. És ez igaz is.

Ami igazán nagy hátrány volt számomra az a pályán mutatott teljesítménye, illetve annak hiánya. Ne értsetek félre, tökjól lehet vele pályán közlekedni, elvisz A-ból B-be. De 100-110 felett ha meg akarsz előzni valakit akkor szükséged lesz egy ferihegynyi kifutóra különben neki se fogj!

Hétköznapinak nem, hobbinak talán - Saab 9-3 Cabrio 

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Használtan került a családunk életébe. Az én autómat sokáig szervizelték (honda) és munkába járáshoz kölcsönkértem apám hobbi autóját. A kb 1 éven át tartó rendszeres Gödöllő-Bp távnak köszönhetően szereztem vele tapasztalatot és szerettem meg :).

DE

Ebben az autóban bármi...ismétlem BÁRMI el tud és el is fog romlani. Akik érzékenyek a a minimális műanyag rezonálás hangokra azok kerüljék el! Alkatrészek vannak hozzá és ez jó hír mert kellenek is, habár a legjobb megoldásnak az elromlott gyári alkatrészek felújítását mondják. Akár hogy is drága mulatság fentartani.

Nem pont 93, de nosztalgia jegyében nem lehetett kihagyni ;)

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.