Hahó, megint szervezünk egy tréninget!

2021.10.18. 17:59
3 hozzászólás

A hétvégi Pakoló Parádéval letudtuk a klasszikus bandázós programjainkat idénre, az indián nyarat magunk mögött hagyva pedig azt tesszük, amit a telet várva szoktunk: tartunk egy őszi vezetéstechnikai tréninget. November 6-án várunk összesen 90 embert a Groupama Tanpályán.

11170096

Nehéz lenne újat mondani a tréningjeinkről vagy a vezetéstechnikai tréningek műfajáról úgy általában, de ha eddig nemhogy az ilyen rendezvényeket, de az azokra felhívó posztjainkat is elkerülted, röviden a lényeg.

  • Tapadásvesztés. A téli vezetésre készülve ez kell, hogy legyen a lényeg: tapasztald meg, milyen az, amikor az autód alól kirántják az utat. Mindhárom érintett pályát műgyanta fedi, amit folyamatosan locsolgatnak a tréning alatt, szóval sok tapadást ne remélj. Ez a csökkentett súrlódás ad értelmet az egésznek, ez visz bele olyan helyzetekbe, amiből az utakon szerencsére kevés akad.
  • Pályák. Rántották már ki az autód alól a hátsó tengelyt? Itt ki fogják, és ha olyan ügyes vagy, hogy ezután még egyenesbe tudod hozni az autót, kapsz pár vízfüggönyt az utadba, amiket ki kéne kerülni (rántópados pálya). Lesz szlalomgyakorlat is (ABS tesztpálya) és egy 140 méter hosszú, íves lejtőn azt is megtapasztalhatod, milyen amikor ennyire hosszan kell tapadás és nem tapadás határán egyensúlyozni (lejtő- és hegymeneti pálya).
DSCF8139
  • Lebonyolítás. Két rövidebb és egy hosszabb kör lesz most is: előbbi kétórás, utóbbi bő négyórás lesz. Az egyik olcsóbb, a másik drágább. Az egyik hagyományosabb, a másik totalcarosabb. A rövidebben 30-30-30 perc jut minden pályára, a hosszabban egy negyven perces alapozó kör után 35 perced van pályánként, plusz itt van egy mélyebb, egyórás elméleti oktatás is, amit részben a Totalcartól tart majd egyikünk.
  • Helyszín. A Hungaroring belterületén, a pályán belül működő Groupama Tanpálya.
  • Árak. A kétórás tréning ára 16 500 forint, a négyórásé 38 500.

Annyi előrelépés lesz az utóbbi, koronavírussal terhelt tréningekhez képest, hogy a hosszú tréning elméleti oktatása újra a helyszínen zajlik majd.

Jelentkeznél? IDE KATTINTVA megtehetedHirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.