Az ország kedvenc Suzukija - 1. rész

2021.12.09. 18:39
11 hozzászólás

Nemrég felhívást hirdettük, hogy Keressük az ország kedvenc Suzukiját. Több mint 70 nevezés érkezett, ezeket ezúton is köszönjük! Rengeteg szép, érdekes, különleges autó közül szűkített le végül a Totalcar szigorú zsűrije végül egy 12 tagú listát. A lista első 3 tagját ismerhetitek most meg, a poszt végén pedig szavazzatok, melyik a kedvencetek.

A0D8028

Bednárik Zsolt - Suzuki Swift GC 2003

Ő egy 2003-as G13BB motorkódú Swift. 4éve van a tulajdonomban, akkor még eredeti állapotú volt. Azóta kapott '96 előtti régi Swift orrot, ültetést, gyári nyitott kipufogó rendszert végén egy SC MotoGP dobbal. Jelenleg 15-ös szélesített lemezeken gurul, elöl 8 hátul 9 col széles. Motorján is történt pár apróbb módosítás, a gyári 84 helyett tud 95 lóerőt.

Bazsi - Suzuki Swift 1.3 2005

Sziasztok 10 éve van nálam, full fapadként érkezett, 64000 kilométerrel, idős tulajtól. Jelenleg a képek magukért beszélnek, Sport Swift teljes külső-belső, összes létező gyári extra benne, Airride, nagykerék, megspékelve egy legújabb Swift Sport ülésszettel és kormánnyal. Rengeteg mindent tudnék még írni, de kezdésnek ennyi elég.

Bence - Suzuki Kizashi 2012

Mindig szerettem az egyedi dolgokat. Mikor már mindenkinek iPhone-ja volt, én vettem egy Blackberry-t, és imádtam. Sokan hülyének néztek miatta, de máig boldogan gondolok vissza azokra az évekre. A Kizashi is hasonlóan került a családba. Ismertem a típust korábbról, bár sosem láttam élőben, így inkább plátói volt a kapcsolatunk. Aztán 2020 nyarán eljött az idő, amikor tényleg kicsi lett a vasaló Swift. Már hetek óta bújtam a HaHu-t, néztem mindenféle racionális Cee'd-et, Vitarát, Octaviát, és irracionális E46-os, E60-as és E90-es BMW-ket M54 motorkóddal, és Volvokat 2,4-es öthengeressel, de mindig ugyanannál a fehér Kizashi hirdetésnél kötöttem ki.

Elmentünk, megnéztük, én eldöntöttem, hogy kell, de a feleségemmel abban maradtunk, hogy gondolkodunk rajta. Szerintem ő tényleg gondolkodott. Egy hét múlva lefoglalóztuk, majd pár nap múlva elhoztam. Ez volt az egyetlen autó, amit megnéztünk. A lehető legrosszabb autóvásárlók voltunk, pedig én minden totalcaros cikket elolvastam, hogy hogyan ne vegyek autót. Egy év alatt beletekertünk 25 ezer (szinte hibátlan) km-t, és imádjuk. Olyan érzés, mint a Blackberry volt. Különleges, és sosem okoz csalódást.

Egyszerűen imádok beleülni, akár a feleségem vezet, akár én. Jól szól benne a Baby Shark, így a gyermek is kedveli. Biztosan van az országban olyan Suzuki, ami akár több generáción keresztül végigkísért egy családot, én nagyon bízom benne, hogy a mi családunkban ez a Kizashi lesz AZ a Suzuki.

Most pedig szavazzatok, melyik szerintetek a kedvencetek:

A kedvenc Suzukim...

Keressük az ország kedvenc Suzukiját!

Idén 30 éves a Magyar Suzuki Zrt., ahol a nemrég bemutatott új S-Cross is készül. Ennek kapcsán játékot hirdettünk a Totalcar felületein: Keressük az ország kedvenc Suzukiját! Több mint 70 nevezés érkezett, melyekből a Totalcar zsűrije által kiválasztott 12 nevezett autó közül az olvasóink szavazhatják meg négy héten át, melyek a kedvenceik. A legtöbb szavazatot kapott nyertes autót önálló cikkben bemutatjuk, valamint a tulajdonosa egy hétvégén át tesztelheti az új Suzuki S-Crosst. Az új S-Cross technológiai újdonságait bemutató PR-cikk itt olvasható.

A játékot a Magyar Suzuki Zrt. támogatta.

Ha kiváncsi vagy egy igazán elmebeteg Swiftre, nézd meg korábbi videónk: