Amerikai ötlet, olasz trehányság

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2022.02.06. 16:34
12 hozzászólás

1500S, a klasszikus típus utolsó szállítmány egyike - Lada 1500

42078

Egy elegáns dióhéjbarna, majd egy fehér, a klasszikus Ladák evolúciójának csúcsát jelentő típus ragaszkodásaként, ismételten 1500S, legfrissebb példánya után vadásztam. Gyermekként, 80-as évek közepén, még emlékeimben él az a történet, amikor az Andrássy úton, a Merkur Vállalat egyik szalonjában egy középbarna színű 1500S volt kiállítva. Az utastérben egy cetli, melyen SEBESSÉGET NE VÁLTS!

...

Egy verőfényes szombaton (1997. március. 01.) látogatást tettem Budapesten, a Nagybani Autópiacon. Négy éves volt a legfiatalabb a keresett típusból, ezért a kijárat felé vettem az utat, amikor megláttam hátulról egy hófehér 1500S-t. Miután megtudtam, hogy 11hónapos, s alig volt benne 7000Km, rögtön rácsaptam 760.000Ft-ért.

Így jutottam hozzá a hazánkba érkező VAZ21061-es típus utolsó szállítmány egyikéhez. Az egyéves garanciális szervizre már én vittem Szekszárdra. Az a szerviz, mely, néhány éve még, mint a méhkas nyüzsgött, amely előtt hosszú sor állt, hogy a garanciális, s a nem garanciális szemlézést, javítást elvégezzék, egy kihalt, szellemszerviz képét mutatta. Egy jó hosszú hibalista átadásával kezdetét vette a Lada történelem talán utolsó garanciális szervizelése.

Egy kis csikósi megemlékezés

Amerikai ötlet, olasz trehányság - Jeep Compass

72722

Ez a gép a 18. autóm. A nálunk gyakori autómárkákat szinte mindet vezettem. Nekem eddig a Volvo jött be leginkább. Minek vettem Jeepet? Mert Volvóra nem volt pénzem. Magasabb építésű gépet kerestem, amibe kényelmesen lehet beszállni. A Jeep jó ötletnek tűnt. Igen. Tűnt, most már nem annyira...

Vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Nem biztos, hogy meg fogom szeretni ezt az olasz Jeepet Egyelőre nagy jóindulattal a tízes skálán max 6 pont.

Nekünk nem fájt

Francia ribi, akire a gatyád is ráköltöd - és még akkor is hisztizik - Renault Scenic

72720

Szép és kényelmes, több pozitívumot nem tudok elmondani. Iszonyat nagy csalódás volt, de be kell ismernem, hogy a kereskedő akitől vettem, rendesen átrázott. Mivel friss vizsgája volt az autónak, nem feltételeztem, hogy lyukas a hátsó dob, törött a hátsó rugó, ömlik az olaj a gátlókból, stb stb. Ezek nem az autó hibái. Viszont a rengeteg extra az sajnos e típus esetében nem pozitívum hanem mind-mind egy pontenciális anyagi csőd.

20 éves ritka szépség, tele problémákkal - Honda Prelude

72718

2009 őszén vettem egy kombi Baleno-t, de fél év sem telt el, és a nőm lelépett. Ezzel együtt a családalapítási terveim is egy jó időre elillantak. Kombi helyett kupé kellett!

Eredetileg egy 3. generációs Prelude-öt akartam, mert a bukólámpánál kevés menőbb dolog van, de akkoriban (2011 eleje) csak szakadt példányokat árultak. A másik kritérium az volt, hogy a kocsi nem lehet piros. Így kötöttem ki végül egy bordó 4gen mellett. Csak 580 ezerre tartotta a tulaj, én meg úgy voltam vele, hogy ennyiért a hülyének is megéri. Mondanom sem kell, akkor még tényleg hülye voltam.

Ha nem is ez a generáció, de volt Év autója díjazott is a Prelude

Szuper, modern, megéri bőven az árát, megbízható - Ford Fiesta

A műszerfalon van pár értelmetlen "rekesz" de ezt leszámítva tökéletes a belső tervezés. A kocsink most 2022-ben 11 éves, se rozsda se jelentősebb meghibásodás nem volt.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.