Heti merítés

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2022.07.17. 17:19
6 hozzászólás

Nem olcsó, de megéri! - Mercedes Benz E osztály (W211)

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Közel 20.000km tettem meg az autóval. Nos nem a legalja vétel volt de így is rá ment több mint 500.000ft. Autózni nagyon jó, kényelmes dinamikus bár lehetne 200ló fölött is. Mercedes 16 éves így is drága igaz csak gyári alkatrészeket tettem bele direkt. Szeretném teljesen rendben tenni, hogy minél több ideig használhassam. Nos ez részben sikerült. Bosszantó dolog volt az olaj szint emelkedése 7.4l felmentünk közel 9literhez 6ezer km alatt ezután már 1000km-ként ment bele fél liter. Dpf rendben. Akkor a nagynyomású lesz! Olaj csere előtt levettem, hát igen szó szerint ketté vált, 3 csavar kivolt tökig lazulva tömítéseknek annyi. 3.000ft volt a gyári gumi gyűrű. 

Milyen volt az összkerekes E-osztály?

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Városi mókamester - Suzuki Swift

72900

A feleségemnek kerestünk egy újabb autót a Yaris II után, főleg városi használatra. Én ugyan nem sokat vezetem az ő autóit, de amikor igen, akkor szeretem, ha élvezetes az autó terelgetése, ezért ilyen szemmel (is) néztem a lehetséges jelölteket. Így jött képbe a Swift is – a tesztek alapján még igazán jó autókhoz szokott tesztelők is dicsérték a vezethetőségét.

Mindenképpen valami vidám, színes autót szeretett volna az asszony az ezüst (=szürke) Yaris után, ezért először nézegettük a tipikus Mazda-bordó Mazda2-ket is, ami nagyon tetszett neki. Formás kis autó, de hátul elég szűkös, és a 75 lóerős elég enerváltan mozgott, a 90 lovast meg nagyon drágán árulták. Aztán egyszer a közelben hirdettek egy kék Swiftet, mondtam a feleségemnek, hogy nézzük meg, próbáljuk ki, aztán majd meglátjuk. Eredetileg nem is akarta lecserélni a Yarist, mert bár 13 éves volt, kevés volt benne a kilométer és semmi baja nem volt. Aztán mikor meglátta a Swiftet, és pláne mikor ment vele egy próbakört, egyből szerelmes lett bele. Így aztán meg is vettük 3,5 évesen, hibátlan állapotban.

Kosárlabda csapatszállító - Volkswagen Touran

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Nem csak nagycsaládosként van szüksége az embernek méretes járműre. Mint kétgyermekes apuka szembesültem vele, hogy a gyerkőcök felnőnek és adott helyzetben már nem férnek el a kompact kategória hátsó ülésén. Egy koráslabda vagy kézilabda válogatott boldogan szembesül vele, ha a csapat zöme 180-190 centi feletti magassággal rendelkezik, de a család autójánál ez gyorsan szűk keresztmetszetet okoz. Hiába írják, hogy a kombi corolla, oktavia milyen tágas, ezekkel a magassági jellemzőkkel már nem nagyon tud az ember kényelmesen elülni egymás mögött. Még a közepes SUV-ok sem képesek megugrani ezt a kihívást (Tucson, Spotrage, Tiguan stb.)

A Peugeot 5008 majdnem, de a beépített asztalkája rettentő útban van és a könyöklő is hiányzik a középső ülésből.

Gagyi Papír Autó, de a motorja nem rossz - Mercedes Benz C osztály

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az első gond ott kezdődött, amikor első utamon autópályán, gondoltam bekapcsolom a Tempomatot, keresem, és nem volt benne. Amikor ezt realizáltam, azt hittem tökönszúrom magam. Az 1998-as E46-os BMW-ben is alapfelszereltség volt már, és nem hittem el, h ebben nem az, valamint azt sem hittem el, h aki rendelte ezt az autót, Ő sem kért bele, pedig nem, viszont 1,5mFt-os HI-FI-t azt kért bele... No sense. Jó, mondjuk én is ellenőrizhettem volna vásárlásnál, de pont erre nem gondoltam, h ez esetleg nincs benne. Alapnak gondoltam.

Racionális alkoholizmus - Ford Focus

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az előző autómat 2020 januárban adtam el mondván, hogy nincs szükségem rá. Budapesten tömegközlekedéssel is meg tudom oldani a dolgokat. A covid is kezdte nyitogatni a szárnyait, mindenkit home officeba tereltek. Èn pedig amúgy is fel akartam mondani hogy külföldre költözzek, így pláne okafogyottá vált egy autó fenntartása ami csak az utcán áll. A terveim nagyjából úgy valósultak meg ahogy gondoltam, és azzal a felkiáltással léptem ki az autózásból, hogy kb 5 évig nem is tervezek venni semmit. Ez kettő és fél évig ment.

2022-ben vásároltam meg az első saját autómat már külföldön. Végre nem kölcsönben van, nem örököltem, saját magam a saját igényeim szerint választhattam ki. Na, hát ezek az igények nem voltak túl magasak, hogy egészen őszinte legyek.

Péter Anna és az alkoholos Fóka

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.