Heti merítés

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2022.07.31. 16:04
1 hozzászólás

Megbízható kiskocsi - Honda Civic

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Első autónak vettem, egy autókereskedőtől, sokkal inkább Neppertől, emiatt voltak kétségeim, de a kocsi rácáfolt. Megszerezte a bizalmat. Városban tökéletes, könnyű volt vele parkolni, dinamikusan lehetett vele haladni. Napi használatban volt, mindig célba értem vele. 

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Megbízható első autó - VW Golf

72916

2017-ben vettem, az autó Németországból érkezett 3. tulajdonostól, fényévekkel jobb állapotban (és árban) volt, mint az itthoni példányok (értsd: tökéletes futómű, zörgésmentes utastér, szépen járó motor). Alapfelszereltségen felül csak klíma van benne extraként, tehát sem elektromos ablak, sem központi zár nincs (3 ajtós). Ennek eleinte nem örültem, de később rájöttem, hogy így egyszerre 2 db gyakori hibaforrást is sikerült kiiktatni a rendszerből :)

Bömbike, avagy életem legjobb fej autója - BMW 3

72910

Véletlenül csaptam le rá, egy Insignia OPC volt kiszemelve, amikor szólt egy haver hogy baromi jó áron eladó egy lecsekkolt, nagyon jónak tűnő fehér Bömbi(ke). Elmentem megnézni, kívülről szép volt, belülről meglepően fapad ahhoz képest, amit egy pár éves bajor prémiumkombitól vártam volna, de annyira jó árban volt és annyira le tudtam nyomoztatni, hogy nem tudtam ott hagyni. Három évig használtam, három évig hallgattam minden havertól hogy "na majd most, tuti most fog szétesni alattad" de sehogy sem akart megsemmisülni. Lehet, hogy az volt a kulcsa a megbízhatóságnak, hogy rögtön az elején rendbe dobattam, kipucoltattam a legendásan necces, gyulladós, kormolódós EGR-t.

Rég volt, szép volt - Toyota Hiace

30451

Próbaképpen leugrottam vele Krétára nyaralni, gond nem volt, csak sok olaj hiányzott - három litert öntöttem utána mire újra magyarföldet fogtunk - kibírta, de ezután nemsokkal felújítottam még anno Bécsből hozott alkatrészekből, akkori áron 60 000 Ft -ból kijött. Újjászületett. Folyamatosan tele volt áruval. 18 éves korában adtam el, kicsit rozsdásan már , de hibátlan műszaki állapotban.

Szomjas Piroska - Mazda 3

72918

Az autót édesapámtól örököltem, együtt választottuk ki. Az ő szempontjai a következők voltak:

-100 LE fölött

-5 ajtós

-kézi váltós

-benzines

-ne a legkisebb méretkategória legyen

-legyen viszonylag biztonságos

-ne legyen nagyon öreg és ritka

-1 millió Ft alatt legyen a vételár a papírozás együtt(2020-ban)

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.