Jaguar - mert megérdemlem...

Válogatás a Népítélet klasszikusan sportos részéből

2022.09.25. 15:27
8 hozzászólás

A legszebb pingpongasztal - Lamborghini Espada

58906

Gyerekkorom álomautója, ezért kicsit elfogult vagyok. Kb 12 éves koromban láttam az elsőt (és sokáig az utolsót) Siófokon. A tulaj minden nap a Paprika csárdában ebédelt, én pedig minden nap ott ácsorogtam az autó mellett, amig a digó kajált. Több mint 30 évvel később sikerült megvennem...

A 350 lóerőt képtelenek átvinni az útra a 205/70-es gumik.  Abs, esp, esc, pdk és semmi 3 betűs extra nincs, szervokormány nincs, kipörgésgátló nincs. Van 6 db dupla Weber, 2x70 liter üzemanyagtartály, 350 lóerő és határtalan élvezet.

Karotta legendás Espada cikkét se felejtsd el!

Jaguar - mert megérdemlem... :D - Jaguar XJ

51709

Az autó egy totális véletlen következménye. Minden álmom egy BMW 740i-730i volt az E38 as szériából. Meg is néztem párat mind bontószökevény. Jó magyar módra minimum 2 autóbol összegányolt és hibátlannak hirdetett.

Elkezdtem összegyűjteni mik is álmaim netovábbjainak fő tulajdonságai. Legyen minimum 6 hengeres, csakis benzines, hátsókerék hajtású, és minimum 5 m hosszú. Nem árt egy kis bőr és valódi fa a beltérben.

...

Végül egészen véletlenül megtaláltam Őt. Angol elegancia, és magáénak tudja az összes olyan előnyt amit szerettem volna. Szóval elmentem megnézni. Mikor megláttuk a barátnőm már ütötte is be a GPS be a visszavezető utat. Mondom adjunk egy esélyt neki. 

...

Még a „Trip Computert” sem sikerült lenullázni. Nah itt vettem elő a felhasználói kézikönyvet… Áhh ilyen egyszerű… csak be kell ülni, megnyomni 46 kapcsolót, megfogni az első rendszámot és megnyalni a hátsót. Ok. Megvan nulláztam.

Gyönyörű, de nem ide való - Aston Martin Vantage V8

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az autó hihetetlen, ez előtt egy Porschém volt, amit szinten nagyon szerettem, de ez egy más világ. Az egy ízig-vérig sportkocsi volt, de ezt egy sportos, de inkább elegáns autónak nevezném. Természetesen rendkívüli módon gyorsul, főleg 200 felett ahol a Porsche kezdett elfogyni a 6 hengerrel, ez a 12-vel ott is ugyanúgy húzott...

Városban igazán kényelmes, már amennyire a magyar utak engedték, de nem ide való. Főleg vizes úton tud meglepetéseket okozni sima indulás esetén is, nem tudták olyan precízen megoldani a teljesítmény leadást, mint például a Mercedes az SL65 AMG-nél, ez az autó összevissza csúszkál már kis gáznál és eszi is a hátsó gumikat rendesen.

A szabadon engedett ragadozó - Ferrari 348 GTB

34910

Tanácsom a leendő vásárlóknak, tökéletes kezdőautó Ferraris karrieretek elkezdéséhez, kezes, nagyon gyors, hálás autó. Az ára szerintem teljesen elfogadható, Magyarországon egy árban van a régebbi és gyengébb Mondialokkal, szerintem egyértelmű a választás (külföldön milliókat lehet spórolni egy Mondiallal). A szervízelésről, Bécsben van a méltán híres Ferrari-szervíz. Ennyi.

Most miről álmodjak? - Maserati Biturbo Coupe

31895

Szerelem első látásra. Logikus elhatározás követte életem ezen intermezzoját, ILYEN KELL, KELL, ÉS KÉSZ. Nem úgy nézett ki hogy valaha lesz, sajnos családom anyagi helyzetéből kiindulva kilátastalannak tűnt már 15 évesen is, elhessegettem a gondolatot LESZ ÉS KÉSZ.

Majd egy évre rá találkoztam egy lánnyal. Valamivel később először szerelmes lettem. Két kérdést tett fel első beszélgetésünk elején.

-Tudod mi az a Maranello? (tudtam)

-Tudod mi az a Maserati? (elkezdem elmesélni mit láttam egy éve, majd jött a válsz)

-Apué volt, eladtuk, most keressük az utódot, egy QPIV-et.

Erreaz esetre visszagondolva, elszorul a tüdőm, kiszárad a szám, a szívem 120-at ver, a szemem sarka megtellik könnyel. Tudom érzelgős vagyok, mindegy.

....

A Maseratiból kiszállva, minden logikus gondolat elpárolgott a fejemből. Elkezdtem keresni a piacon lévő olcsóbb autók között. Megnéztünk egy szörnyű állapotú piros Biturbot Pécs mellett. Nem vettem meg. Majd megnéztem egy következőt, egy krémfehéret...

Egy szintén érzelemből vett Maserati indítása

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.