Ilyen automatát ellenségnek se

Válogatás a legfrisebb Népítéletekből

2023.01.15. 14:10
1 hozzászólás

Ez nem a mamának való Swift! - Suzuki Swift Sport

Kezdőtött a sztori ott, hogy faterom 2017-ben lecserélte az 1.3-as 92 lovas Swiftjét egy 2012-es 136 lovas Sportra, én meg a halál unalmas, sokat zabáló, lomha, folyton hengerfejes Skoda Fabiából átülhettem az ő ex 1.3-asába és itt rögtön meg is szerettem a Suzukikat.

Szűk másfél év elteltével úgy gondoltam, hogy nekem is egy izgalmasabb Sport verzió kell (mivel faterét vezettem párszor előtte, így tudatam milyen élményt ad) és el is kezdtem árulni az egyhárom idegest, 2019 elején el is vitték és kb egy hónapra rá megvettem a szintén 2012-es 1.6-os 136 lovas kis jószágomat. 

Stump Bandinak ez volt a véleménye az előző évtized Swift Sportjáról:

És ilyen állapotban van a korábbi generáció:

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

A megbízható francia társ - Peugeot 508

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Előző autónk egy Peugeot 307 SW 1.6 HDI (2007) volt, amit nagyon szerettünk, komolyabb meghibásodás nélkül tettünk bele kb. 200-250 ezer km-t. Az új autó kapcsán nem volt konkrét elképzelés a márkát vagy típust illetően, az elvárás az volt, hogy legyen biztonságos, megbízható, kényelmes és lehessen vele haladni ha szükséges.

Az autó egy technológiai hiperugrás volt a 307-hez képest. Minden elvárásunkat teljesítette. Méretéhez képest meglepően jól fekszi az utat, az összkerékhajtás nyilván nem egyenértékű egy valódi terepjáróéval, de hóban, sárban vagy csúszós úton nagy segítséget jelent. A futómű nagyon jól bírta a megpróbáltatásokat, nem volt vele semmilyen probléma, viszont eléggé keményre van hangolva.

Az autóban robotváltó van, ami szerintem katasztrofálisan működik bármilyen automatához képest.

A kívánatos háziasszony - Kia Ceed

73010

Első tulajosként 26 év elégedett használat után kellett átülnöm egy 60 LE benzines csutka alap III-as Golfból új autóba. (lehetnék Kovács úr, de nem én vagyok) Szívóbenzinest kerestem az egyre fogyó kínálatból. A városi divat „terepjárók” nem hoznak lázba, így maradtam a kompakt kategóriánál. Megbízható, komfortos, biztonságos autót kerestem, ami a családi költségvetést sem hozza kínos helyzetbe, ebben a fontossági sorrendben.

Easytronic - Isten ments! - Opel Corsa

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A párom használja az autót évek óta. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ezzel az autóval nő tulajdonosként, egy kincsesbányának számít az autó szervizekben, már ahol foglalkoznak az Easytronic váltó problémáival. Több népítéletben olvastam azt a kálváriát, amit más tulajdonosok is végigjártak különböző szervizekben, ez a váltó típus valóban egy rémálommá válhat! De most kapaszkodjon meg mindenki,- a régi tulajdonosok inkább ne is olvassák tovább! De te azért kattints IDE!

Papp Tibi találkozása (ex)Karottáné autójával

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.