Milyen érzés lenne...egy olyan világban élni, ahol kizárólag 100% elektromos autók futnak az utakon?

Hirdetés
2013.07.26. 15:22 Módosítva: 2013.07.26. 18:07
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Nissan megálmodott egy olyan világot, ahol a madarak hangosabban csiripelnek, mint az autók motorjai, ahol a városok levegője ugyanolyan tiszta, mint a hegyi erdőké, és ahol az elektromos meghajtás dinamikus és felemelő vezetési élménnyel párosul. Nos, az álmodozásnak vége, mostantól a világ legnépszerűbb és legkeresettebb 100% elektromos autója, a Nissan LEAF, végre Magyarországon is elérhető!

... halkabb mint a tücsökciripelés

... kevesebb a CO2-kibocsátása, mint egy kilégzésnek

... ugyanolyan vezetési élményt biztosít, mint egy luxuskupé

A 2011-es Év Autója, a Nissan LEAF a világ első 100%-ig elektromos meghajtású, tömeggyártásban készülő autója, melyet kifejezetten a mindennapi használatra fejlesztettek ki. A Nissan bebizonyította, hogy a zéró károsanyag-kibocsátás az autóiparban sem álom, hanem igenis valóság. Az innovatív szemléletmód, amelynek révén a LEAF akár 80% üzemanyagköltség-, és 20% fenntartási költségmegtakarítást garantál, méltán vívta ki a környezetudatosság iránt elkötelezett autósok elismerését. A LEAF hatótávolsága is kimagasló: akár 199 km*. Vannak, akik talán még ezt is keveslik, ugyanakkor tény, hogy az emberek 80%-a nem vezet többet napi 100 km-nél. Így már mindjárt csábítóbb a lehetőség, hogy akár 80%-kal kevesebb költséggel autózzunk.

Töltés? Gyorsan és egyszerűen!

A legújabb CHAdeMO szabványú gyorstöltő használatával kevesebb, mint 30 perc is elég az akkumulátorok feltöltéséhez 0-ról 80%-ra. Egy speciális töltődoboz segítségével pedig az új LEAF akár otthon is teljesen feltölthető mindössze 4 óra alatt.

Élmény vezetni

A LEAF külső megjelenésével, belső komfortjával és menetteljesítményével is alaposan rácáfol arra a képre, amit általában ma az elektromos autókról gondolunk. 254 Nm azonnali nyomatékra képes, dinamikus motorjával úgy suhan az úton, mint egy luxuskupé. Ráadásul 5 felnőtt számára is kényelmes, stabil, remekül kormányozható és 370 l-es, nagy csomagtérrel rendelkezik. Bizton állítható, hogy igazi élményben lesz része annak, aki egy tesztvezetésen beül a LEAF kormánya mögé.

Bizonyítottan sikeres

Egy vállalat számára a legnagyobb kihívás, ha valódi úttörőnek kíván lenni a saját

területén. A Nissan sikerét igazolja, hogy ma már több mint 70 000 LEAF közlekedik

az utakon világszerte hangtalanul és kipufogógázok kibocsátása nélkül. Sokkal

találkozhatunk forgalmas városközpontokban - némelyikük taxiként üzemel -, ahol a

károsanyag-kibocsátás elmaradása ténylegesen hozzájárul a levegő minőségének

javításához.

Találkozzunk az utakon!

BRRRRR...

A Nissan LEAF halk. Szó szerint. Halkabb mint a tücsökciripelés. Akkor sincs hangja, amikor beindítjuk a start gombbal. De adhat hozzá mesterségesen, ha hiányzik a régi, jó kis brrrrr...

Jogi szöveg:

* A UN/ECE 101. rendeletnek megfelelően kalkulált érték Normál használatnál a tényleges tartomány számos tényező függvényében változhat, mint pl a vezetési és töltési szokások, hőmérséklet, terepviszonyok, akkumulátor élettartam, guminyomás, karbantartás, össztömeg stb. A képek illusztrációk. Nissan Leaf kombinált elektromos áramfogyasztás: 150 Wh/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 0 g/km.

További információk

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.