Bemutatkozik a SEAT új szabadidő autója a SEAT Tarraco

Hirdetés
2018.12.04. 13:44 Módosítva: 2018.12.04. 16:19
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A SEAT új hétüléses szabadidő autója a Földközi-tenger partján fekvő Tarragona római nevéről kapta a Tarraco nevet, melyet "össznépi" szavazással  választották ki, több mint 140 000 résztvevővel lezajlott "#SEATseekingName"  versenyben. 
A legújabb SEAT, melyet a martorelli gyárban terveztek és fejlesztettek  ki,  és a németországi Wolfsburgban gyártanak, a márka termék offenzívájának harmadik eleme, és bepillantást enged az új SEAT-ok jövőbeni formatervezési világába is. 

Az új Tarraco, az Ateca és az Arona nagyobb testvére, a SEAT szabadidő-autó család csúcsán helyezkedik el, és ötvözi a legfejlettebb technológiát, a vezetési komfortot, és az elegáns, haladó formatervezést. 

SEAT-goes-big-with-the-New-SEAT-Tarraco 001 HQ



A SEAT Tarraco-t  olyan autósok számára alkották, akik egy gépkocsiban kívánják megtalálni az izgalmat és a funkcionalitást is. Olyan autósoknak szánják, akiknek szükségük van a maximum hét személy befogadását lehetővé tevő praktikusságra, de értékelik, hogy autójuk jól reagál a vezető utasítására, és a lendületes vezetés élményét nyújtja.

A SEAT Tarraco két benzinmotoros változattal lesz elérhető: a négyhengeres 1.5 literes TSI motor 150 lóerővel, hatsebességes kézi sebességváltóval, első kerék hajtással, illetve a 2.0 literes, 190 lóerős motor, ami hétsebességes, DSG sebességváltóval és négykerék hajtással rendelhető. A két dízel változat 2.0 literes TDI motorral érkezik 150 és 190 lőerős teljesítménnyel. A 150 lóerős változat elsőkerék-hajtással, hatsebességes kézi váltóval, vagy hétsebességes DSG sebességváltóval és összkerékhajtással érhető el.  A nagyobb teljesítményű változat kizárólag összkerék hajtással, hétsebességes DSG sebességváltóval áll rendelkezésre. A későbbiekben a SEAT Tarraco-nál megjelenik az alternatív hajtási technológia is.


A Tarraco  orr-részének kialakítása utal a SEAT új formatervezési nyelvezetére, a jellegzetesebb hűtőrács, nagyobb figyelmet kér  és egyéni jelleget biztosít. Mindezek mellett a teljesen LED-es erős fényszórók megőrizték a SEAT-ra jellemző háromszögű formát és sajátos képet. A fényszórókat mélyebben helyezték el a karosszériában, ezáltal jellegzetesebb és erőteljesebb külsőt kölcsönöztek nekik.

A Tarraco-ban is megtalálható  a SEAT 10.25 colos digitális műszerfala, ami gyorsabban juttatja el a fontos információkat a gépkocsi vezetőjéhez. Ugyancsak beépítették a 8 hüvelykes HMI képernyőt, mellyel a gépkocsiban helyet foglaló utasok hozzáférhetnek a SEAT összekapcsolhatósági opcióihoz. Ami az infotainment rendszert illeti, a Tarraco lesz az első SEAT, amelyikben elérhetők a mozdulatvezérlő funkciók a 8 colos Navigation Plus képernyővel.

További információ: https://www.seat.hu/tarraco/kezdolap

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.