Áprilisban indul a XVI. Szakma Sztár Fesztivál!

Hirdetés
2023.03.31. 09:30
Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVI. alkalommal szervezi az országos szakmai versenyeket, melyek döntői 2023. április 24-26. között kerülnek megrendezésre Budapesten, a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ (1011 Budapest, Albertirsai út 10.) F és G pavilonjaiban. A látogatói nyitva-tartás során (2023. április 24. 11:00 – 16:00 és 2023. április 25. 08:00 – 16:00) a fesztiválra a belépés díjtalan.

Az esemény tavalyi évhez hasonlóan a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósul meg, melyek a Hungexpo Vásárközpont A pavilonjában tekinthetők meg. A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés és a szakmaválasztás népszerűsítése, támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőinek keretében 57 szakmában, közel 200 tanuló verseng a legjobbnak járó elismerésért, továbbá a látogatók megtekinthetik 21 agrár szakma, valamint a EuroSkills nemzeti válogatóit és WorldSkills nemzetközi verseny szakmai bemutatóit is.

Az országos szakmai versenynek három fordulója van: a területi előválogatók után egy központi válogatón adnak számot tudásukról a továbbjutott résztvevők. A harmadik forduló az országos döntő, amelynek a hazai szakképzés egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, a Szakma Sztár Fesztivál ad otthont. A versenyek célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes szakmák ‒ beleértve a magasabban kvalifikált, érettségire épülő szakmákat is ‒ társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakma tanulás népszerűsítése révén, melynek kiemelt üzenete: Szakmát a kézbe!”.

Az eseményre kilátogató fiatalok legnagyobb része még pályaválasztás előtt álló általános iskolás, akik a verseny megtekintése mellett közelebbről is megismerkedhetnek a szakmák egyediségével, valamint szórakoztató, interaktív programok keretében kipróbálhatják rátermettségüket, kreativitásukat, ügyességüket, vagy éppen érdekes szakmai bemutatókat tekinthetnek meg kiváló szakemberek tolmácsolásában.

A rendezvényre a területi kamarák szervezésében közel 10.000 diák érkezik, Budapestről szintén több ezer látogatót várunk.

A háromnapos fesztivál a X. WorldSkills Hungary Nemzeti Döntő és Bemutató színhelye is. A WorldSkills Hungary program keretein belül 4 szakmában (autószerelő, informatikai rendszerüzemeltető, szoftverfejlesztő, valamint webfejlesztő) valósul meg nemzeti döntő a WorldSkills Lyon 2024 szakmai világversenyre. Mindezek mellett asztalos szakmában Skills Junior döntőt, víz-, gáz- és fűtésszerelő, valamint webfejlesztő versenyszámban nemzetközi felkészülési versenyt rendeznek. További 16 versenyszámban pedig szakmai bemutatókat is megtekinthetnek a látogatók.

Az esemény támogatóiként megjelennek olyan vállalatok, akik a duális képzés keretében maguk is aktív szereplői a szakképzésnek.
www.szakmasztar.hu

Ezt a cikket nem a Totalcar szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.