Járműértékelés

Mi a csuda ez?

Ez itt a Totalcar és az Eurotax közös autóértékelő oldala. A tudást az Autovista Magyarország Kft. adja hozzá, a helyet pedig mi, a Totalcar.

Pénzbe kerül?

Ez egy szolgáltatás, ami mögött évtizedek folyamatos piacfigyelése áll, a hozzá tartozó számítástechnikai háttérrel, sok meló és pénz van benne. Tehát: fizetős.

Drága?

Minden relatív. Egy többmilliós autó értékéhez képest nem, sőt, kifejezetten olcsó. Kétféle értékelést nyújtunk, az árak fizetési módtól függően 1080 és 5080 Ft közöttiek.
Az úgynevezett Basic értékelés arra jó, hogy nagyjából tisztában legyünk a kocsi értékével, de mivel itt a rendszer nem veszi figyelembe a felszereltséget és az állapotot, ez kevésbé pontos. Egy fapados autónál a felszereltség nem komoly tétel, de egy prémium autónál 10-20 százalékos eltérés is lehetséges.
Ilyenkor tehát érdemes a Prémium értékelést választani. A végeredmény pontossága attól is függ, hogy mennyire reálisan adod meg a jármű állapot kategóriáját az Állapotkorrekció lépésnél.

Állapotkorrekció? Az meg mi?

Egy autó értéke attól is függ, hogy milyen állapotú: mennyire kopott és horpadt, rendszeresen karbantartották-e, ez nyilvánvaló. Ezért ne azt válaszd a négy szint közül, amit hinni szeretnél, hanem azt, ami az autód állapotát reálisan leírja. De ugyanez igaz a többi pontra is: ha rosszul adsz meg valamit, akkor az értékelés is olyan lesz.

Van-e lehetőség korrekcióra, ha valamit elrontottam?

Nincs, ezért fontos, hogy jó adatokat adj meg, mielőtt elindítod a fizetést.

Hogyan fizethetek?

Kártyával és SMS-sel. A kártyás fizetés lényegesen olcsóbb, majd látni fogod.

Muszáj megadnom az e-mail címemet?

Különben hová küldenénk az eredményt? Nem fogunk visszaélni vele, olvasd csak el az adatvédelmi tájékoztatót, ha nem hiszed. E-mailben egy PDF-et fogsz kapni a jármű adataival és az értékeléssel.