Faluvégi Farolás újratöltve!

2015.03.25. 11:29

A tavalyi szezonvéggel érzékeny búcsút vettünk a Kakucsringtől, a helytől, amely házigazdája volt az akkor frissiben feltalált Faluvégi Farolás nevű rendezvényünknek. Az utolsó pár alkalommal persze szóltak, hogy nem kéne rommá driftelni a pályát, de aki ott volt, az tudja, hogy igazából ez amolyan hülyegyerek-riasztónak volt jó, nem ették olyan forrón a kását.

Na és ha ott nem ették, akkor a Gyöngyös melletti Gokartlandet messzire elkerüli a para és a sziszegés. A helyszín ugyan egy riasztóan hangzó gokartpálya, de aki halott már róla, az tudja, hogy ez egy pöttöm, hazai drift-Mekka. Volt már itt éjszakai csapatás, kiss the wall-futam és a helyet a jóisten is arra teremtette, hogy valódi, ereszdelahajam-buliknak helyet adjon. A Brezova-tanya mögötti, nyújtott kanyaros, rövid és eldugott pályán aztán tényleg nem zavar senkit a gumifüst és a motorhang. Ja, igen, naná, hogy jöhet olyan is, aki csak íven szeretne autózni, az is mehet eleget.

Na ide megyünk mi is április 25.-én, szombaton, hogy egy kicsit leeresszük a gőzt, odakenjünk pár deka gumit az aszfaltra és összejöjjünk (nem csak) azokkal a cimborákkal, akik már tavaly is velünk együtt gyakoroltak, tanultak vagy éppen a nagyérdeműnek mutatták meg, hogy a keresztben autózás még mindig elsőrangú móka.

Büfé, ingyenes gumiszerviz, látogatói parkoló és mentőcsapat, lesz ott minden. Igaz, nem egy Bahrein-i GP-pálya, de a célra nekünk tökéletesen megfelel.

Egy-egy menet három körös lesz, így biztosítva van az aránylag gyors cserélődés, minimalizálva az üresjárati idő. A helyek száma limitált, összesen negyven autó tud részt venni az egész napos csapatáson, ebből 5-6 állandóan a pályán lesz. Onnan a három kör leteltével levonulnak és beállnak a sor végére, jól bevett szokás szerint. Lesz hely szögelni és gumizni is, ha netán valami nem várt/várt esemény következne be, szóval nyugalom.

Elsősorban – természetesen – amatőröket, kezdőket és olyan szárnybontogatókat várunk, akik a lehető legbiztonságosabb körülmények között szeretnének rájönni a csapatás trükkjeire. A beugró 11 ezer forint, ami alá egyszerűen nem lehet menni, így biztonságos és kerek a történet. Egy autóban maximum ketten ülhetnek egy-egy menet alkalmával, de hogy hányan cserélődnek le benne a nap folyamán, az teljesen mindegy. A résztvevői matrica autóhoz, nem személyhez kötött.

Közben persze forgatunk egy remek videót is, fejünk felett a Bitframe-es srácok röptetik a drónt, úgyhogy garantáltan készül mindenkiről legalább egy kép, amin elképesztően menő lesz. Nézőknek a belépés ingyenes.

Hogy hogyan vehetsz részt? Egyszerűen csak küldj egy e-mailt az omm@mail.totalcar.hu címre ("Totalcar Visonta Faluvegi jelentkezes" témával), és add meg a neved, autód típusát és nevezd meg a személyt, aki április 25.-én reggel, a regisztrációnál befizeti a 11 darab ezrest. Várd meg a visszaigazoló e-mailt és ha minden jól megy, akkor már bent is vagy. Amint betelnek a szabad helyek, azonnal leállítjuk a regisztrációt. Figyelem! Csak azok kerülnek fel a részvételi listára, akik a visszaigazoló e-mailt megkapták!

Az első csoport 09.00-kor gurul fel a pályára, szóval célszerű legkésőbb fél kilencre megérkezni, ezzel számoljatok. És meddig maradunk? Amíg el nem fáradunk, de legkorábban hatig-hétig.

Gyertek, mert ha jól működik, akkor megtartjuk a helyet. Gyertek autóval, motorral, résztvevőként, nézőként, csináljunk egy jó napot magunknak!

Bármi kérdésetek van, azt itt tegyétek fel, a rendezvény Belsőség-kommentposztjában! Vagy irány a Facebook!

bitframe logo brezova gokartland logo