Őszi füstölés: gyere velünk csapatni!

2015.09.08. 11:58

Nincs kecmec és bonyolult feltételek: legyen jogsid, arra alkalmas autód és már csak be kell fizetned némi zsetont ahhoz, hogy egész nap csapathasd keresztül-kasul, teljesen legálisan. Ez az a rendezvény, amely mindig jól sikerül. Ha betonkeverők hullanak az égből, akkor is.

Faluvégi Farolás c. rendezvényünket igazán nem kell bemutatni senkinek. A története egyszerű mint a szög: pár srác összeállt, szerveztek egy jó napot, aztán megkérdezték maguktól, hogy miért ne lehetnének többen? Miért ne szervezhetnének egy-egy ilyen napot bárkinek, aki hasonló módon szenved attól, hogy legálisan sehol nem lehet már egy jót csapatni, vagy ha igen, akkor sok-sok pénzért.

Így aztán kitaláltuk ezt az abszolút kis költségvetésű - és talán emiatt is remek hangulatú - rendezvényt, amely a Kakucsringen kezdett, majd átköltözött a Brezova-tanyára. Itt igazán jó helyre leltünk, problémák nincsenek, és ha vannak is, akkor pillanatok alatt megoldódnak, mi pedig remekül szórakozunk.

De nem csak mi, hanem bárki, aki eljön, legyenek azok régi barátok vagy új arcok: innen nem szomorúan szoktak hazamenni az emberek. Legutóbb például ilyen jól sikerült.

Tudnivalók

A Gyöngyös melletti Gokartland a cél, a hely, amiről nem is gondolnád, hogy ott van, de hidd el: ott lesz. A helyszín ugyan egy riasztóan hangzó gokartpálya, de aki halott már róla, az tudja, hogy ez egy pöttöm, hazai drift-Mekka. Volt már itt éjszakai csapatás, kiss-the-wall-futam és a helyet a jóisten is arra teremtette, hogy valódi, ereszdelahajam-buliknak helyet adjon. A Brezova-tanya mögötti, nyújtott kanyaros, rövid és eldugott pályán aztán tényleg nem zavar senkit a gumifüst és a motorhang. Naná, hogy jöhet olyan is, aki csak íven szeretne autózni. Ő is mehet eleget.

Büfé, ingyenes gumiszerviz, látogatói parkoló és műszaki mentő, lesz ott minden. Igaz, nem egy bahreini GP-pálya, de a célra nekünk tökéletesen megfelel. Keresztben kenni még mindig remek móka! Csinálni pedig mindig jobb, mint nézni.

A látogatók számára külön parkolót nyitunk, a résztvevők a megszokott módon a kavicsos paddockban pakolhatnak le (szükség esetén plusz helyet biztosítunk a másik parkolóban, ahol fel szoktunk sorakozni), a befizetés helyben történik majd, a kapott matricát kötelező lesz a szélvédőre ragasztani, ezt ellenőrizni fogják a helyi segéderők.

Egy-egy menet három körös lesz, így biztosítva van az aránylag gyors cserélődés, minimalizálva az üresjárati idő. A helyek száma limitált, összesen ötven autó tud részt venni az egész napos csapatáson, ebből 5-6 állandóan a pályán lesz. Onnan a három kör leteltével levonulnak és beállnak a sor végére (a pályabírók jelzései kötelező jellegűek!), jól bevett szokás szerint. Lesz hely szögelni és gumizni is (ingyen!), ha netán valami nem várt/várt esemény következne be, szóval nyugalom. Aki esetleg kevésnek tartja, az megnyugodhat: idén áprilisban, estére mindenki úgy kihajtotta magát, hogy egyszerűen nem volt már ereje senkinek sem. 

A beugró 11 ezer forint, ami alá egyszerűen nem lehet menni, így biztonságos és kerek a történet. Egy autóban maximum ketten ülhetnek egy-egy menet alkalmával, de hogy hányan cserélődnek le benne a nap folyamán, az teljesen mindegy. A résztvevői matrica autóhoz, nem személyhez kötött.

Szeretnénk legkésőbb 9.00-kor kezdeni, szóval érkezzetek időben, kerüljük el a tumultust, a befizetéskor lehet aláírni a felelősségvállalási nyilatkozatot, majd szépen sorakozni. Látogatóknak, nézőknek természetesen ingyenes a részvétel, mindenkit szívesen látunk, hiszen tudjátok.

Hogy hogyan lehet jelentkezni? Nagyon egyszerűen. Írj egy e-mailt erre a címre (ommkukacmailpontottalcarponthu), tüntesd fel benne neved, autód típusát és várd a visszaigazolást! A regisztráció addig fut, amíg minden hely be nincs töltve (és egy kicsit tovább is, hiszen van, aki nem tud majd eljönni).

Ha bármi kérdésetek van, irány az esemény Facebook-oldala és igyekszünk válaszolni legjobb tudásunk szerint.