Minden amit tudnod kell a Múzeumok Éjszakája Parkoló Parádéról!

2018.06.23. 11:52

Helyszín:  Budapest, Ferihegy, Aeropark (N47°25’24”, E019°15’41 avagy 47.423326, 19.261370)

Idén a ferihegyi Aeroparkban és környékén lesz az autóztatós PP, NEM az eddigi helyszínen, a Hungexpón!

A Parkoló Parádé rendezvény hivatalosan délután 7-től este 10-ig tart,  de a park amúgy hajnali 2-ig nyitva van. 

Az autóztatást vállalóknak délután hatra pontban oda kell érkezniük, 7-től pedig beesik a látogatók hada. Az autóztatást vállalók és még egy fő bejöhet Múzeumok Éjszakája jegy nélkül az Aeroparkba, tehát nekik nem kell jegyet venniük.

A helyszínre az tud bejönni (az autóztatókat kivéve), akik kiváltják a Múzeumok Éjszakája-belépőt (felnőtteknek 1700 Ft, 6-18 év közötti gyerekeknek 800 Ft),  az alábbi gombra kattintva. A belépő érvényes az összes Múzeumok Éjszakája helyszínre.

Az autózásrólaz autókba azok tudnak majd beleülni, akik erre külön feliratkoznak legkésőbb 2018.06.23. 12:00 óráig, a jegyvásárlás után. (A feliratkozás ingyenes, de szükség lesz hozzá a jegy visszaigazolásában kapott vásárlási azonosítóra.)

Az utalványt az Aeropark bejáratánál fogjátok tudni beváltani karszalagra (a jegyvásárláskor megadott névre adják ki, nem szükséges kinyomtatni), aki pedig autóba szeretne beülni, a Totalcar regisztrációs pultjánál jelentkezhet majd.

A kiállított, csak bemutatásra hozott autókat bent a parkban, a repülők között helyezzük el. Az aktív autóztatók viszont kint lesznek a járműveikkel a park előtti kis parkolóban, ennélfogva az autóztatás is közúton zajlik, szóval ésszel!

Fontos információk:

A rendezvény helyszíne teljes egészében szabadtéren van, így mindenki készüljön megfelelő ruházattal. A parkolás az Aeropark előterében, egy lekaszált réten lehetséges, így számítani kell az időjárás okozta esetleges viszontagságokra illetve az egyenetlen talajra! A parkoló korlátozott befogadóképességű, szóval mindenkinek javasoljuk a közösségi közlekedést!

Az Aeroparkra kijutás nem csak autóval lehetséges. Egész délután és este ingyenes ingajárat közlekedik Budapest belvárosa és az Aeropark között. Érkezz Malév festésű csuklós Ikarus 280-assal vagy a VT-Ariva csuklós buszával repülőtéri múzeumba. A Deák téren az autóbusz a Városház utca felőli oldaláról indul.

Menetrend az Aeropark felé a Deák térről (Gerlóczy utca): 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00, 00:00, 01:00

Menetrend az Aeroparkból vissza a Deák tér felé: 16:15, 17:15, 18:15, 19:15, 20:15, 21:15, 22:15, 23:15, 00:15, 01:15, 02:15

Megállóhelyek: Deák tér, Astoria, Kálvin tér, Corvin negyed, Klinikák, Nagyvárad tér, Aeropark. 

Melyik busz, mikor jön? A páratlan órákban indul a Deákról a malévos Ikarus, a páros órákban pedig a VT-ARRIVA modern buszával tudsz kimenni.

A múzeum a Kőbánya-Kispest metróállomásról induló 200E autóbusszal is megközelíthető, a „Repülőmúzeum” megállóig kell utazni.

Programok:

A Múzeumok Éjszakája-belépő magához az Aeroparkhoz is megnyitja a kapukat, ami a mi négykerekűink nélkül, önmagában is igen érdekes hely. Most, erre az estére pedig még a szokásosnál is izgalmasabb lesz, ugyanis a repülőkben az azokat vezető nyugdíjas pilóták mesélnek majd arról az időről, amikor ők még együtt voltak fenn a levegőben.

Ezen az estén speciális repülőtéri járművek is megjelennek a múzeumban: látható lesz fékhatást mérő autó és több olyan földi kiszolgáló eszköz, amelyeknek a járatok felkészítésében van szerepük. Megtekinthető és utasként kipróbálható lesz az oldtimer-előteres (a reptéri előtérről van szó...) Zsiguli és Wartburg, érkezik a Malév-festésű faros Ikarus 55-ös, valamint az Ikarus 250-es és 280-as is.

Izgalmas vészhelyzeti szimulációs bemutatóval készülnek a repülőtéri tűzoltóság és az AMS Mentőszolgálat szakemberei. A repülőgépeken stewardessek tartanak légiutas-kísérő tanfolyamot gyerekeknek, közben pedig folyamatosan indulnak a népszerű reptérlátogatások is. Emellett érkezési sorrendben kipróbálható lesz a szimulátor.

Ilyen volt az év első Parkoló Parádéja
Aki nem volt ott, most megnézheti a többieket, aki ott volt, megnézheti magát. Képek, videók minden mennyiségben!
Jobb a prémium benzin a sima 95-ösnél? Tényleg árt az E10?
Minden benzinnel és gázolajjal kapcsolatos kérdésre választ ad a Totalcar Mesterkurzus előadása Dr. Zöldy Máté motor- és üzemanyag-szakértővel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.