Parkoló Parádé különkiadás: Múzeumok Éjszakája az Aeroparkban - 2018.

2018.07.01. 19:10

A Totalcar Múzeumok Éjszakája Parkoló Parádé idén az Aeroparkba költözött. Patinásan öreg vagy hamvasan friss, jenki vagy japán, aszfalt vagy levegő, itt mindenki megtalálta a neki való csemegét az öreg szárnyasok közt. És aztán beleült!

A Parkoló Parádék legszexibbje mindig a Múzeumok Éjszakájára időzített. Eleve különleges hangulatot ad az esti időpont, de azért a legmenőbb az, hogy a kézművesen válogatott veteránok és youngtimerek nem csak körbejárhatóak, hanem utazni is lehet bennük. 

Idén először az Aeropark repülőmúzeumba költöztünk, mert a Hungexpo egyéb rendezvények miatt nem tudott fogadni. Szegény Aeroparknak - és a reptér környékének - egy kicsit kemény volt a hirtelen odazúduló temérdek ember, volt dolga a rendőri biztosításnak gazdagon.

Cserébe olyan atmoszféra volt a gépek közt, és olyan jó volt a rendes igazi közúton kocsizni az egzotikumokkal, hogy imádtuk minden percét. 

Ugyanitt szeretnénk földig hajolni előttetek, drága olvasók: türelemmel viseltétek a dugót, a kilométeres parkolóvá alakult bekötőutat, végtelenül cukik voltatok egymással, és arra szavaink sincsenek, hogy milyen menő, hogy beengedtétek egymást a féltett autóitokba, és aztán nem mentetek neki semminek, se Rolls Royce-szal, se Porschéval, se Autobianchival, pedig ezekkel is mind lehetett volna.

Ugyanitt emelem tanksapkám az Aeropark csodálatosan segítőkész és lelkes üzemeltetői előtt, akik vállalták, hogy a madarak közé engednek  egy csomó autós elmebeteget az ökumenikus technikarajongás jegyében. Pazar volt. És most: képek!