Így nyerhetsz egy vagon LEGO készletet

2019.08.18. 14:54

Az augusztus 24-i Parkoló Parádén az őrületes programok mellett mini-PP-t is csinálunk – hogy a gyerekek is leparkolhassák a verdáikat, és parádézhassanak. Két kategóriában lehet nevezni, masszív nyereményeket vihetnek haza a legkreatívabbak.

Érdemes észben tartani, hogy a LEGO aktuális promóciójában vásárlók ajándékba kapnak PP-belépőket – a részleteket leírtuk itt. Tehát LEGO vásárlással ingyen kijöhetsz a PP-re, ahol a saját alkotásod nevezésével még nyerhetsz is, méghozzá elég jó eséllyel, hiszen 11 készletet osztunk majd ki, összesen kb. 300 ezer forint értékben. Ez azért elég jól hangzik, na.

A múltkori posztban megírtuk, milyen kategóriákban lehet nevezni, most egy kicsit részletesebben is leírjuk, mivel, hogyan és mit nyerhetsz.

Szabadfogású Mini-PP:

Azt építhetsz amit akarsz, az önfeledt legózás csúcsra járatása ez a kategória. Lehet szárnyas autó, tengeralattjáróval kevert iskolabusz, képzeletbeli holdautó, akármi. Ha megépítetted a kedvenc a saját szuperhősötök/szuperhősnőtök mindent vivő, fullextrás verdáját, vagy éppen egy 48 kerekű (mert mindenetek a tapadás), kompresszoros, V36 motoros versenyautót legóztatok össze, hozzátok el, hadd lássuk, milyen a fantáziátok!

Aztán persze az is ér, ha egy létező LEGO készletet pimpeltek rommá – csak az a fontos, hogy a saját anyja/tervezője se ismerjen rá. Bármit lehet tuningolni, hiszen hol van az előírva, hogy Luke Skywalker hósiklójából nem építhetsz dragstert, a nagy Technic Porschét nem építheted át apokaliptikus kamionná.

A csajos Friends-sorozatban is van bőven lehetőség, Mia lakókocsijából lehet versenyautó-szállítót faragni, ami egy rózsaszín, hat kerekű Forma1-est cipel a hasában – reméljük, sok lány lesz a nevezők közt.

Aki ebben a teljesen szabadon játszható kategóriában indul, az a Speed Champions-ből (ami szerintem az utóbbi évek legjobb sorozata) nyerhet egy készletet – összesen hat darab, modellszerűen kidolgozott kisautót lehet hazavinni.

Kötöttfogású Mini-PP

A nagy és zsíros koncokért keményen meg kell dolgozni. Ez nem azt jelenti, hogy elvárás, hogy a modell futóműve és a motorja is úgy működjön, mint az igazi, és a világ összes LEGO-alkatrészéből álljon össze. Lehet persze ilyen is, ha csináltál egy élethű távolsági Ikarus-t, hozzad csak el.

De a lényeg nem a tökéletes és mindent leutánzó modell, hanem a kreativitás. Ha egy két bütyök széles, de első ránézésre felismerhető pótos Ifát hozol magaddal, annak ugyanúgy esélye lesz a fődíjra, mint egy pedálos autó méretű modellnek.

Felmerült a kérdés, hogy korábban megépített/bemutatott modellel is lehet-e nevezni? Persze, semmi akadálya, de fontos, hogy saját ötlet alapján épített modellt hozzatok. Ha valaki másnak az ötletét másoljátok le, mi nem biztos, hogy kiszúrjuk, de a lebukás esélye elég jó, mert bár mi nem ismerünk minden MOC-t (a LEGO őrülteknél a saját alkotásokat MOC-nak, My Own Creationnek hívják), a díjazottak és a legérdekesebb pályaművek meg fognak jelenni itt a TC-n, és az olvasók garantáltan kiszúrják a csibészséget.

A Kötöttfogású Mini-PP kategóriában a feladat komolyságához méltó díjakat osztunk ki. Összesen öt szettet ajánlott fel a LEGO: 42093 Chevrolet Corvette, 10252 Volkswagen Bogár, 10265 Ford Mustang, 42096 Porsche 911 RSR és 42083 Bugatti Chiron.

Mindkét kategóriában legkésőbb 24-én 14:00-ig várjuk a nevezéseket a LEGO standnál. A leadott modelleket letámasztjuk a LEGO-parkolóban, ahol mindenki megnézheti őket. A pályaműveket egy totalcaros zsűri fogja – szigorúan szubjektív szempontok szerint – elbírálni. Az eredményhirdetés 18:30-kor lesz a Mesterkurzus színpadán (3-as fogadóépület), itt át is nyújtjuk a nyereményeket (aki a Chironra pályázik kocsival jöjjön, mert a doboza is nagy és majdnem hat kilót nyom a szett).

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2019. 08. 24, szombat 11-20 óra között.

Helyszín:  Budapest, Albertirsai út, Hungexpo, behajtás autóval az VI-os, gyalog a 3-as kapun.

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2019.08.24. 10:30-ig  990 Ft/fő , a helyszínen váltva  1500 Ft/fő . A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.  

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Programok:

  • Balesetmegelőzési előadás korábbi cikkünk főszereplőjévelPintér József főtörzszászlóssal. Tizennyolc évig érkezett elsőként közlekedési balesetekhez, közelről látta, ahogy elmúlik az élet, és azt is tudja, hogyan lehetett volna megelőzni a tragédiákat. Pintér József főtörzszászlós története rendhagyó, hiszen amikor gyerekei kamaszodtak, előadássorozatot indított, hogy a lehető legtöbb életet mentse meg a megelőzéssel. A megrázó, tanulságos és hiteles előadást ezúttal a Totalcar Mesterkurzus sorozat közönsége hallgathatja meg élőben, délután 4 órától, a Parkoló Parádén.
  • 1. Totalcar Parkoló Parádé Szlalom - a szlalom bajnokság 5. futamának a Parkoló Parádé ad helyet. Ha megfelelsz a nevezési feltételeknek, akár részt is vehetsz rajta!
  • Hogyan oltsuk el autónkat? - tűzoltási tanácsadás az Országos Tűzvédelmi  Szolgáltató  Kft. szakembereitől. Fővédnök: Nínó "Égahangyászbaszki" Karotta
  • Lesz parkoló az eladó autóknak is. Adatlapot innen tudsz letölteni, ha árulnál.
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • LEGO Technic - nem csak gyerekeknek! Mindenki kipróbálhatja a LEGO legújabb járműveit!
  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval! Kívül-belül megnézhető, megmászható, beöltözhetsz tűzoltónak!
  • Kreatív játszóház zsonglőrrel. Fejlesztenéd az ügyességed? Próbáld ki a legkönnyebben elsajátítható zsonglőrtudományt a menő autók kavalkádjában.

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2019.08.24. 10:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be. 

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Látogatói kapunyitás  11 órakor.
Belépés:   autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a helyszínre érvényes szabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. Ezt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérheti.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére.

A  rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.