Szétoltották a Parkoló Parádét

2019.10.11. 16:52

Szombat reggel aggódva kémleltük az eget, főleg mert a csapadék intenzitása a lágy szemetelés és a konkrét eső között mozgott. Ilyenkor autót támasztani sem az igazi, meg sokan nem is szívesen hozzák ki a féltett veteránt esőben. Épp ezért kétségekkel telve vágtunk neki a Hungexpónak, de basszus, rég volt ilyen mákunk: délben megkezdődött a beengedés, és az eső is elállt. És innentől nehéz lenne bármit írni, hiszen ugyanaz történt, mint az előző huszonhét alkalommal: bandáztunk.

Így, hogy ez a 28. alkalom, három percenként szembejön egy ismerős arc: állandó vendég például Garcia (Gábor), és a lowrider Cadillac de Ville. Az autó a downsizing áldozata lett, mivel az elpusztult 7 literes V8-as helyére egy 6,6-os került, de legalább 300 lóerőre húzták, így elég jól mozog. Alig pár méterre Szomjoltóság tűzoltóautója állt, ahol tényleg lehetett tüzet oldani, imádták a gyerekek. Nekik szólt a pedálos gokart az arcfestés és a nyomdászkodás is, hiszen a apu akkor tud nyugodtan autót nézni, ha a kicsiknek is jut elfoglaltság. 

Autó pedig a borongós idő ellenére volt bőven. Üdítő látvány volt a társaság, ami befoglalt egy fél parkolót a Dodge Chargerekkel és Challengerekkel. Gonosz, sunyi dolgok ezek, a Hellcat pedig akkor lett végképp a vágy tárgya, amikor láttam, hogy kézi váltós. 700 lóerőt kuplunggal és váltókarral dirigálni régi fétisem, pedig az izomautó nem az én műfajom. Jó geg a fényszóró dugója, a remofe before flight (repülés előtt eltávolítani) felirattal. Vadászgépeken van ilyen, ott a sugárhajtóművet védi, itt a dézsányi kompresszorra utal, ami a fényszórón át lélegzik. 

És de nehéz volt megállni: ott volt a hófehér E60 M5, a V8-as Alpina E30, a turbós MX-5, a felfoghatatlanul szétreszelt 323-as Mazda, az ST Focus, a kabriósított Toyota 4Runner, a… Kattintsák végig a galériákat, érdemes. A csarnok előtti placc sztárja egy Suzuki Ignis volt. Furán hangzik ez, hiszen Ignist valószínűleg összesen nem néztek annyit soha, mint ezt az egy konkrét példányt. Becsületesnepperék gépe, a Kúposztó kétszer élte túl a Nyirádi 24 órás verseny poklát, és ez látszott is rajta. Ami embernek a smink, az a versenygépnek kosz és karc, az Ignisen pedig volt bőven mindkettőből. A motor Vétek, a Racsing felirat minimum plusz öt lóerő, a Kopasz motorsport mindent megtett az ütőképes felkészítésért. 

Az előadásnál sokkal jobb a szemléltetés, ezért a BRFK Balesetmegelőzési osztálya vonult ki egy szimulált balesettel. Ez egy sín, rajta egy üléssel, biztonsági övvel. Az érdeklődő beül, elengedik a lejtős pályán, és a végén a becsapódás ereje már elég ahhoz, hogy biztonsági öv rendesen ráfogjon az emberre, bizonyítva, hogy mennyit számít az öv már kisebb koccanásoknál is. Alig pár méternyire innen, a színpadon Badár Sándor adott elő, régi motoros ő is, így könnyen megtalálta a hangot a közönséggel. 

A legjobb mégis az, hogy a Parkoló Parádé egyfelől maradt az, ami: kötetlen beszélgetés, autótámasztás, bandázás. Másfelől viszont vannak programok, lehet tanulni, kipróbálni valami újat, vagy épp nevetni, nyugodtan ki lehet hozni a gyereket, de akár kutyát, macskát, malacot, szamarat, ráadásul alkalomról alkalomra több a barát, többen jönnek mosolyogva, és reméljünk, ez marad is így, Jövőre ugyaninnen, ugyanezzel a lendülettel folytatjuk.  

Parkoló Parádé a Totalcaron

Most szólunk: március 8-án Parkoló Parádé
Ébredezik téli álmából a rendezvény. Már szervezzük a szervezni valót, hogy legyen miért kijönnöd a Hungexpóra.
Ilyen volt a Parkoló Parádé 2019-ben
Jó kis móka volt, zuhogó esőben és rekkenő hőségben is parádéztunk! Nagyon köszönjük, hogy eljöttetek és jövőre újra ugyanitt!
Fontos információk az aktuális Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 29. Parkoló Parádé 2020.03.08., vasárnap 12-18 óra között lesz.

A legfontosabb tudnivalók:

Időpont: 2020. 03. 08, vasárnap 12-18 óra között.

Helyszín:  Budapest, Albertirsai út, Hungexpo, behajtás autóval az VI-os, gyalog a 3-as kapun.

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2020.03.08. 11:30-ig  990 Ft/fő , a helyszínen váltva  1500 Ft/fő . A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.  

A jegy személyre szól és egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Programok:

 • Mesterkurzus: Szervezés alatt, részletek hamarosan!
 • One More Round: A One More Round csapata mindig hoz valami érdekességet, ezúttal az utolsó epizódban átmozgatott Golf lesz a Parkoló Parádé legromosabb sztárvendége. Kiskanálnyi gyengédség, szeretet és gondoskodás után ez a rozsdakupac is alkalmas lesz arra, hogy a kalandvágyóbbak mehessenek vele majd Még Egy Kört.
 • Csikós kihozza a könyvét, így ha még nincs, akkor a helyszínen vehettek, amíg a készlet tart, de akár a régebben megvettet is aláírja nektek!
 • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal! 
 • Ismét kilátogat a mozgó szauna a Saunatogo jóvoltából!
 • Lesz parkoló az eladó autóknak is. Adatlapot innen tudsz letölteni, ha árulnál.
 • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.
 • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!

Gyerekeknek:

 • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
 • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval! Kívül-belül megnézhető, megmászható, beöltözhetsz tűzoltónak!
 • Gyereknyomda és arcfestés

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2020.03.08. 11:30-ig 990 Ft/fő, a helyszínen váltva 1500 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-16 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be. 

 

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón.

Látogatói kapunyitás  12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a helyszínre érvényes szabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. Ezt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérheti.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére.

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.