Szétoltották a Parkoló Parádét

2019.10.11. 16:52

Szombat reggel aggódva kémleltük az eget, főleg mert a csapadék intenzitása a lágy szemetelés és a konkrét eső között mozgott. Ilyenkor autót támasztani sem az igazi, meg sokan nem is szívesen hozzák ki a féltett veteránt esőben. Épp ezért kétségekkel telve vágtunk neki a Hungexpónak, de basszus, rég volt ilyen mákunk: délben megkezdődött a beengedés, és az eső is elállt. És innentől nehéz lenne bármit írni, hiszen ugyanaz történt, mint az előző huszonhét alkalommal: bandáztunk.

Így, hogy ez a 28. alkalom, három percenként szembejön egy ismerős arc: állandó vendég például Garcia (Gábor), és a lowrider Cadillac de Ville. Az autó a downsizing áldozata lett, mivel az elpusztult 7 literes V8-as helyére egy 6,6-os került, de legalább 300 lóerőre húzták, így elég jól mozog. Alig pár méterre Szomjoltóság tűzoltóautója állt, ahol tényleg lehetett tüzet oldani, imádták a gyerekek. Nekik szólt a pedálos gokart az arcfestés és a nyomdászkodás is, hiszen a apu akkor tud nyugodtan autót nézni, ha a kicsiknek is jut elfoglaltság. 

Autó pedig a borongós idő ellenére volt bőven. Üdítő látvány volt a társaság, ami befoglalt egy fél parkolót a Dodge Chargerekkel és Challengerekkel. Gonosz, sunyi dolgok ezek, a Hellcat pedig akkor lett végképp a vágy tárgya, amikor láttam, hogy kézi váltós. 700 lóerőt kuplunggal és váltókarral dirigálni régi fétisem, pedig az izomautó nem az én műfajom. Jó geg a fényszóró dugója, a remofe before flight (repülés előtt eltávolítani) felirattal. Vadászgépeken van ilyen, ott a sugárhajtóművet védi, itt a dézsányi kompresszorra utal, ami a fényszórón át lélegzik. 

És de nehéz volt megállni: ott volt a hófehér E60 M5, a V8-as Alpina E30, a turbós MX-5, a felfoghatatlanul szétreszelt 323-as Mazda, az ST Focus, a kabriósított Toyota 4Runner, a… Kattintsák végig a galériákat, érdemes. A csarnok előtti placc sztárja egy Suzuki Ignis volt. Furán hangzik ez, hiszen Ignist valószínűleg összesen nem néztek annyit soha, mint ezt az egy konkrét példányt. Becsületesnepperék gépe, a Kúposztó kétszer élte túl a Nyirádi 24 órás verseny poklát, és ez látszott is rajta. Ami embernek a smink, az a versenygépnek kosz és karc, az Ignisen pedig volt bőven mindkettőből. A motor Vétek, a Racsing felirat minimum plusz öt lóerő, a Kopasz motorsport mindent megtett az ütőképes felkészítésért. 

Az előadásnál sokkal jobb a szemléltetés, ezért a BRFK Balesetmegelőzési osztálya vonult ki egy szimulált balesettel. Ez egy sín, rajta egy üléssel, biztonsági övvel. Az érdeklődő beül, elengedik a lejtős pályán, és a végén a becsapódás ereje már elég ahhoz, hogy biztonsági öv rendesen ráfogjon az emberre, bizonyítva, hogy mennyit számít az öv már kisebb koccanásoknál is. Alig pár méternyire innen, a színpadon Badár Sándor adott elő, régi motoros ő is, így könnyen megtalálta a hangot a közönséggel. 

A legjobb mégis az, hogy a Parkoló Parádé egyfelől maradt az, ami: kötetlen beszélgetés, autótámasztás, bandázás. Másfelől viszont vannak programok, lehet tanulni, kipróbálni valami újat, vagy épp nevetni, nyugodtan ki lehet hozni a gyereket, de akár kutyát, macskát, malacot, szamarat, ráadásul alkalomról alkalomra több a barát, többen jönnek mosolyogva, és reméljünk, ez marad is így, Jövőre ugyaninnen, ugyanezzel a lendülettel folytatjuk.  

2024 első Parkoló Parádéja április 28-án, vasárnap nyitja meg kapuit!

Idén az első Parkoló Parádé tematikája az autós túrázás, terepezés, off-road veretés. Ha éled a sarat, a terepen járást, vagy csak tervezed, hogy a jövőben te is velünk lapátolod a homokot majd valahol Afrika alsón, gyere! Várunk minden épített terepjárót, extrém túrára felkészítetett motort, quadot, oldtimert, de ha tevével jössz, azt is megetetjük!

2024.04.28-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén.
Belépés: autóval a 6-os, gyalogosan a 3-as kapun, 12:00-tól, jegyet elővételben lejjebb kattintva vehetsz. (így olcsóbb, csak szólunk!).

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

Budapest-Bamako Rally 2024 After:

Idén megjártuk a Bamakót, túléltük a futamot és számtalan új baráttal, elképesztő sztorival lettünk gazdagabbak. A legmenőbb Bamakós autókat most kiállítjuk, ahogy a 2026-os induló autónkról is lerántjuk a haláli leplet. Jön Tibi a Jeeppel, a vontatások szakértője Levente a Cayennel, a W123-as Merci és a többiek, sőt még Nívás Matyi is nagy eséllyel tiszteletét teszi.

Off-road és autós túrázás:

A vadon szavát végül mi is meghallottuk, osztóműveinket a magasba emeltük, de előtte jó lenne egy kicsit ihletet gyűjteni, tapasztalatot szerezni és bandázni veletek, vagyis a mondás most az, hogy: terepek járói, dagonyák gyalázói, portáltengelyes sziklamászók, expedíciós világutazók gyülekezzetek és mutassátok meg magatokat a világnak, ez a ti hívójeletek!

Klubbok és nagyobb társaságok írjatok levelet az rendezveny@mail.totalcar.hu címre és igyekszünk közös helyet találni nektek!

Élményautóztatás a passzázson:

Imádod az érdekes és izgalmas autókat és szívesen beülnél a kedvencedbe egy körre? Sexy autód van és megosztanád az élményt sok csillogó szemű rajongóval? Vár az élményautóztatás a Hungexpo területén!

A jelentkezés lezárult! A jelentkezőknek köszönjük a lelkesedést, mindenkit emailban tájékoztatunk!

Büntetésvégrehajtás bajnokai:

Börtön ablakában kazettájukat visszacsévélve várnak titeket újra nyitott bilincseikkel a BV bajnokai, hogy rabszállítójukkal csapassanak majd körbe-körbe a passzázson veletek. Nagyon lelkesek, a szirénát kérésre tuti felkapcsolják!

Nagyvasak nagy napja:

Ebben még van anyag, vagyis vasból most sem lesz hiány, állandó tűzoltó csapatunk a Szomjoltók is kicsit mozgalmasabbra veszik ezúttal a figurát, és megjáratják a 69-es Mercedes 710-est, de érkezik a KPST parkból a Renault Magnum is! Mindkettő hangos lesz, előre is bocs, mi szóltunk. 

Gyerekeknek:

Valójában a PP-n mindenki gyerek még egy kicsit, de a legkisebbeknek most is lesz ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön és persze a Szomjoltóknál is olthatnak igazi tüzet!

Autódoki live

Ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2024.04.28. 11:30-ig 1990 Ft/fő, a helyszínen váltva 2600 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felső megállónál vannak, ami majdnem a Hungexpo 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel is igénybe veheted. 

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény területén nyílt láng használata tilos!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.