Lamborghini és műanyag drift az év első Parkoló Parádéján

2020.03.19. 18:04

Még egy kicsit hidegben, de már tiszta és napsütéses égbolt alatt, ráadásul óriási mázlival, alig pár nappal az ilyen rendezvények koronavírus-veszély  miatti berekesztése előtt élvezhettük az év első Parkoló Parádéját. Rengetegen látogattak ki, nézőszámban ismét beállítottuk a tavalyi első PP rekordját – mindezt nagyon színes és izgalmas járműfelhozatallal. Autóból talán láttam már többet a Parádén, de emberből még nem. Emellett a rengeteg program és látnivaló volt, a Mesterkurzuson egy érdekes előadást hallhattak az érdeklődők az üzemanyagok világából Dr. Zöldy Mátétól.

Életemben először egy Parkoló Parádén találkoztam a Nissan Figaróval, és már akkor elkönyveltem, hogy kell. Most egyszerre négyet hoztak ki a tulajok, úgyhogy volt mire nyálcsorgatni. Bár nem voltak egyedül, ismét bepofátlankodtam a Busso-motoros Alfák motorterébe, az amerikai cirkálók belterébe, és ha nagyon vicces akartam volna lenni, még az MX-5-ökbe is bedobok egy százast, hátha elindul. A másik végletet egy Lamborghini, egy Ferrari, egy Corvette és egy Tesla mutatta, amelyekbe a vendégek beülhettek fotózkodni.

A gyerekek külön körberajongták a ritka sportautókat, de azért nem hagyták üresen a Kalandozópark pedálosgokart-pályáját és a modellautós standot sem. Nem maradhatott ki idén sem a Szomjoltóság gyönyörű piros, veterán Mercedes tűzoltóautója, mellette a magyar – Csepel D344 – kollégával. A parkolót megtöltötték a lelkes autómániások a hozzájuk illő, személyre szabott autókkal és történetekkel. Aki egy kicsit kikapcsolódott volna, az eltűnhetett a Saunatogo mobilszaunájában, az izgalmat pedig a Groupama Vezetéstechnikai Tanpálya és a Hungaroring Off-Road Centrum szolgáltatta a bohóckerekes és fordított kormányú Volkswagen Polóival.

Az OMR-rajongók körbejárhatták a legendás Golfot, s ha szerencséjük volt, akkor beleülhettek, vagy kezet foghattak a csapat tagjaival. Egyet kellett fordulniuk, hogy eléjük kerüljön négy gyönyörű Porsche. És akkor még még mik voltak a parkolókban! A kabrió Suzuki Swifttől kezdve a Mercedes AMG GT R-ig minden volt, azt hiszem, be is határoltam a parkolók tartalmát. Ha valaki véletlenül lemaradt, az mindenképpen nyálazza át a galériákat (irtózatos mennyiségű képanyagot raktak ki a látogatóink is esemény Facebook-oldalán, ezúton is köszönjük!) és dörzsölje a tenyerét, mert május 24-én jön a következő Parkoló Parádé, amit nagyon reméljük, hogy már ismét normális körülmények között tartunk majd meg.

Köszönjük mindenkinek, aki kijött az év első Parkoló Parádéjára! Úgy látjuk, igen jó bulit sikerült összerakni!

A tervek szerint a következő Parkoló Parádé 2024. szeptember 8-án lesz!