Lamborghini és műanyag drift az év első Parkoló Parádéján

2020.03.19. 18:04

Még egy kicsit hidegben, de már tiszta és napsütéses égbolt alatt, ráadásul óriási mázlival, alig pár nappal az ilyen rendezvények koronavírus-veszély  miatti berekesztése előtt élvezhettük az év első Parkoló Parádéját. Rengetegen látogattak ki, nézőszámban ismét beállítottuk a tavalyi első PP rekordját – mindezt nagyon színes és izgalmas járműfelhozatallal. Autóból talán láttam már többet a Parádén, de emberből még nem. Emellett a rengeteg program és látnivaló volt, a Mesterkurzuson egy érdekes előadást hallhattak az érdeklődők az üzemanyagok világából Dr. Zöldy Mátétól.

Életemben először egy Parkoló Parádén találkoztam a Nissan Figaróval, és már akkor elkönyveltem, hogy kell. Most egyszerre négyet hoztak ki a tulajok, úgyhogy volt mire nyálcsorgatni. Bár nem voltak egyedül, ismét bepofátlankodtam a Busso-motoros Alfák motorterébe, az amerikai cirkálók belterébe, és ha nagyon vicces akartam volna lenni, még az MX-5-ökbe is bedobok egy százast, hátha elindul. A másik végletet egy Lamborghini, egy Ferrari, egy Corvette és egy Tesla mutatta, amelyekbe a vendégek beülhettek fotózkodni.

A gyerekek külön körberajongták a ritka sportautókat, de azért nem hagyták üresen a Kalandozópark pedálosgokart-pályáját és a modellautós standot sem. Nem maradhatott ki idén sem a Szomjoltóság gyönyörű piros, veterán Mercedes tűzoltóautója, mellette a magyar – Csepel D344 – kollégával. A parkolót megtöltötték a lelkes autómániások a hozzájuk illő, személyre szabott autókkal és történetekkel. Aki egy kicsit kikapcsolódott volna, az eltűnhetett a Saunatogo mobilszaunájában, az izgalmat pedig a Groupama Vezetéstechnikai Tanpálya és a Hungaroring Off-Road Centrum szolgáltatta a bohóckerekes és fordított kormányú Volkswagen Polóival.

Az OMR-rajongók körbejárhatták a legendás Golfot, s ha szerencséjük volt, akkor beleülhettek, vagy kezet foghattak a csapat tagjaival. Egyet kellett fordulniuk, hogy eléjük kerüljön négy gyönyörű Porsche. És akkor még még mik voltak a parkolókban! A kabrió Suzuki Swifttől kezdve a Mercedes AMG GT R-ig minden volt, azt hiszem, be is határoltam a parkolók tartalmát. Ha valaki véletlenül lemaradt, az mindenképpen nyálazza át a galériákat (irtózatos mennyiségű képanyagot raktak ki a látogatóink is esemény Facebook-oldalán, ezúton is köszönjük!) és dörzsölje a tenyerét, mert május 24-én jön a következő Parkoló Parádé, amit nagyon reméljük, hogy már ismét normális körülmények között tartunk majd meg.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Az idén megszokott receptet követve ismét egy téma köré húzzuk fel a rendezvényt: a tuningautók, a csillogó veteránok, valamint a sportkocsik után most a nyolcvanas-kilencvenes évekbe ugrunk visszaEhhez az alapot Quixotic adja: Miklósy Krisztián munkásságát jól ismerheti, akinek rendesen becsípődött a 80-as évek synthwave hangulata, de ha nem lenne meg, mindenképpen nézd meg róla készült portrénkat: 
  • Folytatódik a Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
    10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Vallomás: gyönyörű olasz hajót szeretek
A szerelem csak plátói, de a gyerekkoromban gyökerezik: amióta az eszemet tudom, vágyom egy Lancia Kappára.
Gyere velünk a 80-as, 90-es évekbe a Parkoló Parádén!
Az idei utolsó közös parkoláson nagyot robbantunk: lesz Quixotic, játékgépek, meg őrületes retró!