Tréningezz velünk november 8-án, és jobban fogsz vezetni!

2020.10.31. 13:00

Az idén szerencsénk van, és belefér még egy vezetéstechnikai tréning a tél előtti időszakba. Kilencven olyan embert várunk a Groupama Tanpályára, a Hungaroringre, aki szeretne biztosabban közlekedni a csúszós utakon. Ehhez profi pályákon gyakorolhatnak majd a jelentkezők, akik megtapasztalhatják, milyen szlalomozni a jégen, milyen leküzdeni magunkat egy csúszós lejtőn, vagy hogy milyen amikor megrántják oldalirányba az autónk hátsó tengelyét. A műanyaggal bevont, locsolt pályák az olvadó jeget szimulálják, ráadásul profi trénerek segítenek majd, hogy elsajátítsuk az életmentő mozdulatsorokat. Készítettünk egy videót is, hogy érezték magukat azok, aki részt vettek egy tréningünkön:


A szokott felosztásban lesz beosztva ez a vasárnap is: délelőtt lesz egy-egy rövidebb, de olcsóbb, délután pedig egy hosszabb, de drágább tréning. A rövidebb kétórás lesz, itt egy rövid gyakorlókör után fél óra jut minden egyes pályára, míg a délutáni TotalDrive Exkluzív körhöz most is tartozik majd egy megelőző (a körülményekre való tekintettel online) elméleti felkészítő, egy hosszabb alapozás után pedig 45 perc jut itt a pályákra. Ezt a tanpálya profi személyzete totalcaros segítséggel oktatja majd végig.

Mindig vannak újak, ezért röviden a pályákról. Az egész kemény pályás vezetéstechnikai tréningnek, mint műfajnak az az értelme, hogy felkészíti a szerencsés esetben tapadásvesztéssel ritkán találkozó átlagautóst arra, milyen, amikor megúszik az autója. Eltolja az orrát, megindítja a hátulját... nem árt, ha nem éles helyzetben, egy taknyos úton találkozol ilyennel először.

A vízzel locsolt, műgyantával fedett pályákon körről körre kerülsz ilyen helyzetbe, azaz még egy kétórás tréning is elég lehet arra, hogy kialakuljon pár alap stratégiád, amikhez nyúlhatsz majd éles helyzetben. Hogy konkrétan milyen pályákon zajlik majd tréning, arról ezeken a hivatkozásokon tájékozódhatsz: rántópados pálya, ABS tesztpálya és lejtő- és hegymeneti pálya. Néhány alap infó: a kocsid legyen jó műszaki állapotban, ne gyere tök üres tankkal, és a közösségi terekben való mozgáshoz (pl. WC, büfé) hozzál maszkot! Az sem baj, ha fent van a téli gumid, amúgy is aktuális, de a nyári sem tragédia, ha nem simára kopott, megkeményedett, kirepedezett, magyarán: normálisan tapad.

Szóval ha úgy érzed, hasznos volna, ha még a rossz idő előtt megtudnád, hogyan reagál az autód és az idegrendszered egy hirtelen megcsúszásra, várunk 8-án vasárnap a három időpontunk bármelyikén. (Fontos, a TotalDrive Exkluzív tréning elméleti oktatását ONLINE, tartjuk 5-én késő délután, minden részlet a jelentkezési oldalon.)

Jelentkeznél? IDE KATTINTVA megteheted