2021.06.14. 19:00

Nagyon hiányzott már a Parkoló Parádé, mert bár az internet több kapcsolattartási lehetőséget ad, mint valaha, mégis, a személyes találkozás az, ami igazán élővé teszi az egészet. Látni az arcokat, az autókat, amik amúgy a kommentszekcióban és a csoportokban tűnnek fel, eljönnek, és lehet élőben pacsizni, szakérteni, világot megváltani. Nem volt kegyes a tavalyi év, összesen egy Parkoló Parádé jött össze, de június 20-án, vasárnap végre újra kinyitnak a Hungexpo kapui, és beáramolhat a nép.

A rendezvény egyik célja az, hogy közelebb hozzuk az olvasókat az újsághoz, ezért ezúttal a Tulaj a Pályán autóiból válogatunk néhány gépet. Sokat szorongtam, mielőtt elindult a sorozat, mert az látszik a neten, hogy az autósport egyre kevésbé érdekli az átlagembereket, mégis az van, hogy az az amatőr szórakozás, ami a Tulaj a Pályánban megy, hétről-hétre leültet 60-80 ezer embert a Youtube elé. Épp ezért gondoltuk azt, hogy megkérünk néhány tulajt, hozza el az autóját, amivel ment a futamon.

Tavali Dávid egyértelmű volt, nem csak azért, mert a nagyanyja Ignisével indult a futamon, de azért is, mert a civilek között eddig övé a legjobb idő. Azért szerettem különösen, mert megmutatta a műsor lényegét, vagyis, hogy nem a túlmotorizált drága autó a lényeg, hanem a sofőr.

Elhívtuk még Draskovics Andrist is, hiszen híres ember sosem árt, és hát az autója is elég penge. Bár volt hibája a futamon, de a Saxo VTS-en látszik, hogy szlalomversenyre nagyjából a legjobb megoldás. Andris autójával én is mentem egy kört, és könnyű hátsórész meg is viccelt, a lassítón simán megforogtam vele.

Dr. Kocsis György ugyan nem került fel a toplista élére, de szerénysége és hozzáállása miatt mégis sokan szerették az epizódot. Ráadásul egy Westfielddel érkezett, ami talán a sportautózás legminimalistább, legklasszikusabb értékeit viszi tovább. Bár a gyanta az autó súlya miatt megviccelte, az látszik, hogy száraz aszfalton nagyjából tökéletes célszerszám az apró roadster.

És érkezik még egy autó a Parkoló Parádéra, de mivel az csak a holnapi adásban jelenik meg, nem lőjük le a poént, tessék figyelni a Totalcar Youtube csatornáját.

Készüljetek, fényesítsétek az autót, mert visszatérünk. Visszafoglaljuk a parkolót, méghozzá 2021. június 20-án, vasárnap 12 és 18 óra között.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Az idén megszokott receptet követve ismét egy téma köré húzzuk fel a rendezvényt: a tuningautók, a csillogó veteránok, valamint a sportkocsik után most a nyolcvanas-kilencvenes évekbe ugrunk visszaEhhez az alapot Quixotic adja: Miklósy Krisztián munkásságát jól ismerheti, akinek rendesen becsípődött a 80-as évek synthwave hangulata, de ha nem lenne meg, mindenképpen nézd meg róla készült portrénkat: 
  • Folytatódik a Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
    10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.