Több mint három indok, hogy elgyere a harmincharmadik Parkoló Parádéra

2021.09.17. 13:25

Mostohagyerek az autós világban a hármas szám: a három hengert fitymállják a fetisiszták; háromkerékhajtásról se nagyon hallottunk még, de háromütemű motor is csak Észak-Koreában készült eddig - vagy még ott sem. A Reliant Robin meg önmagában ellenérv, ugye, még Mr. Bean is gyűlölte.

A harmincharmadik Parkoló Parádé nem juthat ilyen sorsra, de sokkal több okot mondunk háromnál, amiért érdemes lesz eljönni.

Ezen a mi Hungexpón rendezett eseményünkön rendszeresen jön össze egy halom olyan autó és motor - vagy éppen trike -, amit az utcán csak hirtelen, zsebből előrántott telefonnal lehet lekapni, a kép elmosódik, a haverok meg joggal kételkednek - szart láttál te, nem DeLoreant.

Kép: Jakusovszky Kristóf
Kép: Jakusovszky Kristóf

A PP-re viszont önszántukból hajtják oda ezeket az autókat a tulajdonosaik, ahol a legnagyobb nyugalomban, többnyire az árnyékban, a közönség figyelmén kérődzve dekkolnak a zsíros különlegességek. A fényképezgetés mellett ráadásként a fennen emlegetett tulajdonosok is ott lesznek, ők/ti tendenciózusan a legjobb arcok szokta(to)k lenni. 

Kép: Csepreghy Dániel
Kép: Csepreghy Dániel

Az interakció velük is kellemes és tanulságos, de ha lone wolfként tolod, vagy csak a saját squadoddal/platoonoddal jönnél lógni, ahhoz is szuper helyszín vagyunk. Ez már önmagában három ok, de tovább is van, a közönség épülését szolgálandó a színpadra állítjuk és beszéltetjük a Becsületesnepper urat, aki arról hirdet majd Igét, hogyan vágnak át a saját szerelőid, és hogyan bocsáthatsz meg nekik - ez egy időhöz kötött program lesz -, de a parkoló egyik nyúlványán ott sátrazik majd az Autódoki is személyesen, ahol ingyen diagnosztizálja majd a betegeit, ez akár te hozzátartozód is lehet, ha krahácsol. 

Kép: Görgei Lilla
Kép: Görgei Lilla

A gyerekek viszont, ha még nincsenek felszentelve egy húsz éves Astrából lefejtett, csiga-viszkozitású olajjal, könnyen elkalandoznak - főállású csimotaként ez a dolguk -, így az ő és a család egységének megőrzése érdekében nekik is biztosítunk programot: befestjük az arcokat nyomdászhatnak kedvükre, de a Szomjoltóság tűzoltós tematikával bűvöli meg őket, a Kalandozóparkban pedig kölyökgokartokat hajthatnak, amíg el nem szédülnek.

Kép: Jakusovszky Kristóf
Kép: Jakusovszky Kristóf

Gyertek, gyertek, minél többen vagyunk, annál jobb a program! De vigyázzatok, most rendhagyó módon nem vasárnap, hanem szombaton délben nyitjuk a kapukat, védettségi igazolványt csak a felnőttektől kérünk.

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 34. Parkoló Parádé 2021. október 17-én, vasárnap 11-17 óra között lesz a Hungexpó területén.

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Minden az olajokról! Mesterkurzus 14 órától az Olajdokival a 3-as fogadóban!
    Előadás a motorok és a motorolajok mélylélektanáról. Hogyan épül fel az olajnyomás? Az olaj útja a motorban. Kell-e más viszkozitású olaj télire? A leggyakoribb kérdések kivesézése. Az előadás végén élő kérdezz-felek az Olajdokitól!
  • Eneos sátor - Az Eneos sátor szelfikerettel valamint ajándékokkal várja az érdeklődőket és lehetőség van szakmai beszélgetésre is.
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
  • Gyereknyomda

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2021.10.17. 10:30-ig 990 Ft/fő (OTP és MKB szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1500 Ft/fő

A jelenleg hatályos rendelet alapján a rendezvény területére nagykorú látogatóként csak védettségi igazolvánnyal, védettségi applikációval vagy két napnál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet belépni!

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

A rendezvényre védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak  védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel, de ingyenesen léphetnek be. 

Védettségi igazolvánnyal rendelkező 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-18 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

Látogatói kapunyitás 11 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Hitbeli kérdések az utakon és a garázsokban
Totalcar Mesterkurzus az autós és motoros hitekről és tévhitekről. Tanulság: a tények sem az ellenségeink.
Legenda elől lopja a show-t a pusztító Yaris
Piros Mondial, gyönyörű RX-7-es, kabrió M3, csodálatos Mercik és gyönyörű Prelude is felbukkan a Parkoló Parádén.


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.