Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel
2022.05.02. 16:36

Hosszú, kellemetlen telünk volt, de itt a tavasz, dagad az airride ballon, előkerülnek a hobbiautók. Épp emiatt gondoltuk azt, hogy az első Parkoló Parádén legyen a főszerep a tuningé. Nem kell megijedni: a Parkoló Parádé marad az, ami eddig volt: könnyed, jó hangulatú bandázás, egymás autóinak és az élet nagy dolgainak kibeszélésével. Viszont idén mindegyik ilyen buli tematikus lesz, tehát az előadás vagy a térre kirakott autók valamilyen rendezőelv szerint alakulnak majd.

A teljes autóipar egyre inkább uniformizálódik, komplett márkákat, sőt konszerneket húznak fel két-három platformra. Különbség gyakran csak a csomagolásban és az emblémában van, a technikai különlegességek, kretén megoldások szép lassan eltűnnek. Emiatt kezdett az utóbbi években egyre jobban érdekelni az autótuning, hiszen megfelelő kezek között bármiből is lehet akármi, de az biztos, hogy az építő kreativitása rengeteget adhat hozzá a legátlagosabb technikához is.

totalcar-parkoló-parádé-33-3847

A május 15-ére időzített, idei első Parkoló Parádéra összeválogatunk tíz, általunk érdekesnek gondolt épített autót, amelyeket kiállítunk a pavilon előtti díszkőre. Hogy pontosan miket, az legyen egyelőre titok, pár ismerős autó biztosan lesz, amiről olvashattatok már a Totalcaron. És persze lesz meglepetés.

Viszont azt is szeretnénk megmutatni, mennyire nehéz eljutni egy rendesen működő épített autóig, ezért kiállítunk néhány elpusztított alkatrészt, hogy meglegyen a kontraszt. Így talán látszani fog, mennyire komoly vállalás az, amikor egy tulaj úgy dönt, hogy eltér a gyári állapottól. Ezt szeretnénk valódi tudással is megtámogatni, ezért hívtuk meg előadást tartani Bácsi Gerit, aki az RMS műhelyében építi a nagyon erősnél valamivel erősebb Toyota Suprákat, meg még sok minden mást is. 

totalcar-parkoló-parádé-33-3839

Senki se értse félre, bár az épített autóké a főszerep, nemcsak azzal lehet jönni, a Parkoló Parádé továbbra is mindenkit szeretettel vár, akár céges Octaviával, akár telepi Ladával, akár Ferrari F40-nel érkezzen. Szóljon ez a szép tavaszi nap az autózásról, az érdekes műszaki megoldásokról, meg főleg az emberekről. Ráadásul már sem maszk, sem oltási igazolás nem kell a részvételhez. Bővebb információkat a Parkoló Parádéról lentebb vagy ide kattintva olvashatsz!

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!
 

A következő, 36. Parkoló Parádé 2022. június 19.-én, vasárnap 14-20 óra között lesz a Hungexpó területén.

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Ha minden jól megy, újra lesz autóztatás! Autóztatónak jelentkezhettek ide kattintva!
  • Mesterkurzus! Linczmayer Balázs Miniguru és veteránrestaurátor feszegeti a veteránautók felújítása és költségei témát.
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, PetrolPin, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
    10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.06.19. 13:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

 

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 14 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Ilyen egy parádésan rommá tuningolt fővárosi parkoló
Olyan autókat hoztatok, hogy azóta is kásás aggyal, tompán nézünk: tényleg ilyen aranybánya Magyarország?
Félre kistáskák, most tényleg nagy szám következik
Egy cél lebegett a szemük előtt: hatalmas teljesítmény megbízhatóan, hogy a gumik halálbiztosan füstté alakuljanak.