Mesterkurzus Micheliszék versenymérnökével a Parkoló Parádén!

Parkoló Parádé 37. - Sportautók

2022.09.07. 13:20

A sportautós Parkoló Parádén ismét lesz Mesterkurzus, ráadásul kerékcsereversennyel is készülünk, a jelentkezők egy valódi versenyautón mérhetik össze tudásukat. Hatalmas buli lesz, és akkor még a házi szlalomversenyünkről nem is beszéltünk.

Most vasárnap, vagyis szeptember 11-én tartjuk a Hungexpón az ősz első Parkoló Parádéját. Ahogy azt idén már megszokhattátok, mindig valamilyen tematikára épül a program: májusban a tuning, júniusban egy autóztatós hétvégén a veteránok kerültek a középpontba. Most a sportautóké lesz a főszerep. Ez persze továbbra sem jelent kizárólagosságot: márkától, típustól és műfajtól függetlenül jöhettek bármivel, mi viszont kiállítunk pár klassz sportkocsit, ott lesz ez a klassz Porsche Cayman T is.

tc-parkolo-parade-tuning-35-8598

Nem maradhat el a Mesterkurzus sem! Ezúttal a túraautó-világkupa 2019-es bajnoka, Michelisz Norbi által alapított M1RA lesz a partnerünk. Versenymérnökük, Widner Attila beszél többek közt a versenyautók menetdinamikájáról, valamint arról, mi különbözteti meg ezeket a célgépeket az utcai sportkocsiktól. A pályanapokat látogató hobbiversenyzők is olyan plusszal mehetnek haza az előadás után, amit később jól hasznosíthatnak. Kezdés 14.30-kor, a 3-as fogadóban.

De nemcsak tudást hoznak nekünk a M1RA-s srácok, hanem egy Hyundai i30N TCR versenyautót is. És hogy ezt mennyire közelről tudjátok majd megnézni? Annyira, hogy akár kereket is cserélhettek rajta. A csapat ugyanis kerékcsereversenyt hirdet, amire egyénileg és kétfős csapatban is lehet nevezni. A feladat pedig, hogy egyéniben egy, párosban két hátsó kereket kell minél gyorsabban lecserélni.

auto 1

A gyorsaságot és ügyességet nemcsak ezzel lehet bizonyítani. A Totalcar és az Eneos közös szervezésében Tulaj a Pályán háziversenyt is hirdettünk, amelynek jelentkezése már lezárult, éppen folyamatban van a résztvevők értesítése (sőt elvileg már mindenki kapott erről emailt (Nyegleo)). Két etapban, a Mesterkurzus előtt, 12 órától 14 óráig, és az előadás után, 16 órától 18 óráig küzdenek majd a versenyzők a másodpercekkel, a leggyorsabbak és legprecízebbek pedig az Eneos által felajánlott nyereménnyel gazdagodnak. Figyelem, itt nem a motorerő számít, a technikás pályán a vezetési tudás mindennél többet ér.

DSC 0213

Mindemellett persze a 37. Parkoló Parádénak is ugyanaz a fő vonzereje, mint az eddigi harminchatnak: a jó társaság. Márkafüggetlenül autóbuzulni továbbra is ér, a programok között és mellett a jó beszélgetéseké, a sztorizgatásé, a közös kikapcsolódásé a főszerep! Ne feledjétek, kapunyitás szeptember 11-én 12 órakor, gyertek a Hungexpóra. Minden egyéb infó idelent:

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Az idén megszokott receptet követve ismét egy téma köré húzzuk fel a rendezvényt: a tuningautók, a csillogó veteránok, valamint a sportkocsik után most a nyolcvanas-kilencvenes évekbe ugrunk visszaEhhez az alapot Quixotic adja: Miklósy Krisztián munkásságát jól ismerheti, akinek rendesen becsípődött a 80-as évek synthwave hangulata, de ha nem lenne meg, mindenképpen nézd meg róla készült portrénkat: 
  • Folytatódik a Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
    10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.