Mesterkurzus Micheliszék versenymérnökével a Parkoló Parádén!

Parkoló Parádé 37. - Sportautók

2022.09.07. 13:20

A sportautós Parkoló Parádén ismét lesz Mesterkurzus, ráadásul kerékcsereversennyel is készülünk, a jelentkezők egy valódi versenyautón mérhetik össze tudásukat. Hatalmas buli lesz, és akkor még a házi szlalomversenyünkről nem is beszéltünk.

Most vasárnap, vagyis szeptember 11-én tartjuk a Hungexpón az ősz első Parkoló Parádéját. Ahogy azt idén már megszokhattátok, mindig valamilyen tematikára épül a program: májusban a tuning, júniusban egy autóztatós hétvégén a veteránok kerültek a középpontba. Most a sportautóké lesz a főszerep. Ez persze továbbra sem jelent kizárólagosságot: márkától, típustól és műfajtól függetlenül jöhettek bármivel, mi viszont kiállítunk pár klassz sportkocsit, ott lesz ez a klassz Porsche Cayman T is.

tc-parkolo-parade-tuning-35-8598

Nem maradhat el a Mesterkurzus sem! Ezúttal a túraautó-világkupa 2019-es bajnoka, Michelisz Norbi által alapított M1RA lesz a partnerünk. Versenymérnökük, Widner Attila beszél többek közt a versenyautók menetdinamikájáról, valamint arról, mi különbözteti meg ezeket a célgépeket az utcai sportkocsiktól. A pályanapokat látogató hobbiversenyzők is olyan plusszal mehetnek haza az előadás után, amit később jól hasznosíthatnak. Kezdés 14.30-kor, a 3-as fogadóban.

De nemcsak tudást hoznak nekünk a M1RA-s srácok, hanem egy Hyundai i30N TCR versenyautót is. És hogy ezt mennyire közelről tudjátok majd megnézni? Annyira, hogy akár kereket is cserélhettek rajta. A csapat ugyanis kerékcsereversenyt hirdet, amire egyénileg és kétfős csapatban is lehet nevezni. A feladat pedig, hogy egyéniben egy, párosban két hátsó kereket kell minél gyorsabban lecserélni.

auto 1

A gyorsaságot és ügyességet nemcsak ezzel lehet bizonyítani. A Totalcar és az Eneos közös szervezésében Tulaj a Pályán háziversenyt is hirdettünk, amelynek jelentkezése már lezárult, éppen folyamatban van a résztvevők értesítése (sőt elvileg már mindenki kapott erről emailt (Nyegleo)). Két etapban, a Mesterkurzus előtt, 12 órától 14 óráig, és az előadás után, 16 órától 18 óráig küzdenek majd a versenyzők a másodpercekkel, a leggyorsabbak és legprecízebbek pedig az Eneos által felajánlott nyereménnyel gazdagodnak. Figyelem, itt nem a motorerő számít, a technikás pályán a vezetési tudás mindennél többet ér.

DSC 0213

Mindemellett persze a 37. Parkoló Parádénak is ugyanaz a fő vonzereje, mint az eddigi harminchatnak: a jó társaság. Márkafüggetlenül autóbuzulni továbbra is ér, a programok között és mellett a jó beszélgetéseké, a sztorizgatásé, a közös kikapcsolódásé a főszerep! Ne feledjétek, kapunyitás szeptember 11-én 12 órakor, gyertek a Hungexpóra. Minden egyéb infó idelent:

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek 2023-ban is! Reméljük jól éreztétek magatokat, jövőre újra ugyanitt!

Parkoló Parádé a Totalcaron

Ilyen volt a Parkoló Parádé a MűhelyPRN sztárjaival!
Az adás sztárjai, bütykölős történetek, érdekes konstrukciók, élő átvizsgálás, jó hangulat és gyönyörű időjárás. Így láttuk mi az idei utolsót.
Ők is kint lesznek a szombati Parkoló Parádén!
Összeállt a MűhelyPRN Allstars, avagy velük találkozhattok szombaton a fogadó előtt!