Április 14-én lesz az idei első TC Tréning, külön SUV csoport is indul! Jelentkezz!

2024.03.27. 14:52

Itt a tavasz, és a szép idő mellé jár egy jó hír is: már jelentkezhetsz 2024 első TC Tréningjére, amit április 14-én tartunk! Ha kontrollált körülmények között kipróbálnád, hogy milyen megcsúszni a saját autóddal, mi ilyenkor a teendő és hogyan oldható meg egy necces szituáció, akkor ezt a tréninget neked találták ki. Ha már voltál, de még mindig szívesen gyakorolnál, akkor is szívesen várunk a Groupama Tanpályára április 14-én. A nagy siker miatt ezúttal is lesz a hagyományosnál sokkal bővebb, külön SUV tréning, ahol terepen teheted próbára magadat és a technikát. Gyere, jó lesz!

Az évek során az esemény alapjai maradtak hasonlóak: tehát Groupama Tanpálya, több kisebb csoport, sok élmény és sok tanulás. Ha még nem voltál, de minden részletre kíváncsi vagy, mielőtt jönnél, akkor remek helyen jársz, ebben az anyagban minden fontos infót megosztunk.

Hol?

Az előző évekhez hasonlóan a tréningnek idén is a Hungaroring, azon belül a Groupama Tanpálya ad otthont, mely hozzáértő szakembereivel és korszerű berendezéseivel garantálja, hogy a résztvevők hasznos ismeretekkel és készségekkel gazdagabban térjenek haza. Ráadásul a szokásoknak megfelelően idén is részt vesz az eseményen a Totalcar két munkatársa, akik tanácsokkal és sztorikkal igyekeznek majd színesíteni és segíteni a tanulást.

Praktikus tipp: ha navigációval jössz, a főbejáratot add meg célpontként, és ne a Tanpályát, mert azt rosszul tervezik a navigációk.

Ezúttal is három csoport lesz

A reggeli és a délelőtti csoportba bármilyen autóval érkezhetsz, a délutáni csoportba azonban csak SUV-ket, vagyis hobbiterepjárókat várunk. A két korai csoportnál nincs semmilyen megkötés, az SUV-s esetén viszont kérlek vedd figyelembe, hogy oda kizárólag összkerékhajtású autók jöhetnek. Utóbbi azért fontos, hiszen ezúttal az egy hosszabb tréning lesz, több olyan feladattal, amit kimondottan összkerekes autókra szabtak.

A hagyományos csoportokba 30 főt várunk, a hobbiterepjárósra pedig 20-at, tehát összesen 80-an jöhettek.

Milyen feladatok lesznek, mit lehet gyakorolni?

A reggeli és a délelőtti tréningen három pályán lesz oktatás: lesznek rántópados gyakorlatok, szlalom, illetve lejtő- és hegymeneti pálya.

A SUV tréning ezúttal jóval hosszabb és komplexebb lesz: egyórás elméleti oktatással indul, ahol szó lesz a hobbiterepjáról vezetési sajátosságairól is. A másik két csoport feladataihoz hasonlóan itt is lesz rántópad, lejtmenet és hegymenet. Ezt egészíti ki a Hungaroring Cross pályás gyakorlás és az erdei vezetés.

Mennyit kell fizetnem és mit kapok a pénzemért?

A reggeli és a délelőtti, hagyományos képzések ára 27500 forint, míg a SUV tréning 55000 forintba kerül. Utóbbinál az indokolja a többletet, hogy jóval hosszabb tréningről van szó, amiben helyet kapnak speciális, összkerekes autókhoz igazított feladatok is.

Milyen autóval jöhetek?

Fontos, hogy a jármű műszakilag legyen rendben, legyen üzembiztos, és ne legyenek benne széthagyott kacatok, amik az utastérben röpködhetnek manőverezés közben. A gumik állapota, profilmélysége is legyen megfelelő. Az sem baj, ha nincs blokkolásgátló vagy menetstabilizátor, instruktoraink az autó adottságaihoz igazodva mondják el a végrehajtás módját. És ahogy már a csoportoknál is említettük: a délutáni, SUV-s csoportba csak összkerekes autókat várunk, hiszen speciális feladatok is lesznek majd.

Jól hangzik? Jelentkezni itt lehet:

Találkozó a Hungaroring főbejáratánál, a parkolóban. Ha navigációval jössz, a főbejáratot add meg célpontként! Fontos, hogy a megjelölt időpontok a tréning kezdetére vonatkoznak, tehát akkor már kezdünk. Arra kérünk, hogy a gördülékeny lebonyolítás miatt a kezdési időponthoz képest nagyjából 30 perccel korábban érkezz a főbejárathoz, ahonnan csapatosan megyünk majd el a tanpályáig. A kezdési időpontokat már így írtuk ki, tehát a például a 8:30-kor induló csoport esetén elég ekkorra megérkezned, az eligazítás 9-kor indul.

Jelentkezni az alábbi linkeken tudtok:

Totalcar reggeli tréning – 8:30-10:45

Totalcar délelőtti tréning – 11:00-13:15

Totalcar SUV tréning (csak összkerékhajtással!) – 12:00-16:30

Mindenkit várunk szeretettel!