Autókat fosztogattak az M1-esen

2010.08.06. 15:33
Autófosztogatót fogtak el az M1-es közelében

Rövid üldözés után a budaörsi nyomozók elfogtak egy albán állampolgárságú autófosztogató férfit Törökbálinton csütörtök reggel - olvasható a rendőrség honlapján.

Az elfogás előzménye egy hétfői tolvajlás: az M1-es autópálya Budapest felé haladó sávjában ismeretlen elkövetők egy német rendszámú sötétzöld, elöl törött Audi A8-as autóból - defektet jelezve - leállítottak egy román nő vezette gépkocsit. Miközben a nő a leállósávban kocsija hátsó kerekét nézegette, az egyik tolvaj kiemelte az anyósülésen lévő táskát, amelyben az iratokon kívül készpénz és ékszerek is voltak. A kár 5 millió 300 ezer forint.


E bűncselekmény vizsgálata közben derült ki, hogy az M1-es autópálya egyik benzinkútjánál rendszeresen időznek a környéken közlekedő autók kifosztására specializálódott tolvajok, ezért is tartott összehangolt akciót a rendőrség csütörtök reggel - olvasható a police.hu-n.  Az albán férfi társa megszökött, őt még keresik. A károsult gépkocsivezetők jelentkezését várja a budaörsi rendőrkapitányság.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint az utóbbi időben a közép-magyarországi autópálya-szakaszokon elszaporodtak a hasonló bűnesetek. A leggyakoribb módszer, hogy a tolvajok felsértik a kiszemelt autó kerekét, majd amikor a vezető később megáll, hogy megnézze a hibát, az üresen hagyott kocsiból kiemelik az értékeket. Máskor fényjelzéssel, mutogatással valamilyen nem létező műszaki hibára hivatkozva vagy információkérés címén állítják meg a gépkocsikat. A bűnözők gyakran párban dolgoznak, míg egyikük valamilyen idegen nyelven magyaráz a megtévesztett sofőrnek, másikuk végrehajtja a lopást - olvasható a rendőrség honlapján.