2010.11.10. 10:08

...azt ellopják, szól a közmondás. És tényleg. Pár hétre a katalizátorlopásos eset után - ami úgy tűnik, sajnos nem egyedi eset – éppen Pistával edzettünk a lakásomnál, fedettpályás bútorcipelés szakágban. Feltűnt, hogy a parkolóba letáborozott egy járőrautó, amiben két rendőr kornyadozik már órák óta.

Egyszer csak megérkezett a helyi CSI és vadul elkezdett dolgozni a parkolóban álló, látszólag sértetlen Nissan Vanette furgonon. Mivel végeztünk a szállítani valóval, így nem bírtuk tovább, és megkérdeztük az ott kolbászoló tulajt, hogy mégis mi történt. Nos reggelre a kocsit az utca közepén találta. Gondolta, biztos elfelejtette sebességbe tenni, de az első gázadásra kiderült, nem.

Az éj leple alatt valakik szép szabályosan kiszerelték a kardánt. És mivel csak a sebváltó tartotta, szépen elgurult. A helyszínelő elmondta, ami a kocsi külsején van (tükör, ködlámpa, stb.) az gyakran lopnak, de kardánnal most találkozik először. Mi sajnos nem, hiszen a házunk táján már történt hasonló. Mivel feltehetőleg ezeket az alkatrészeket inkább megrendelésre lopják, így itt nem segít sokat az apróhirdetések átnézése sem.