Dunakeszin pihentették a lopott Opelt

2010.11.15. 13:53

November 13-án szombaton Sánta László és Csatári Ferenc autóvadászok (ORFK,NAKE) Dunakeszi parkolóit ellenőrizték a Sigmoid kamerás autóvadász rendszerrel. 14.25-kor egy ezüstmetál Opel Astra rendszámát leolvasva a számítógép azt jelezte, hogy a gépjármű rendőrségi körözés alatt áll. Az esetről értesítették a Dunakeszi Rendőrkapitányság ügyeletesét, aki megállapította, hogy az Opel körözését egy nappal előbb a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rendelte el, gépjármű önkényes elvétele (lopás) miatt.

Mint kiderült, a kocsit egy Tiszaújvárosi családtól lopták el, ezzel nagy érvágást okozva a szülőknek és a három fiúgyermeknek is. Az autó szerencsére kitűnő állapotban került elő, így annak újbóli üzembe állítása vélhetően nem kerül majd sok pénzbe. Mikor a gyerekek édesanyjuktól megtudták, hogy megkerült az autó, a legkisebb 6 éves fiú örömében sírva fakadt és csak nagyon nehezen tudta abbahagyni a sírást. Igaz az ő kedvenc gyermekülése hiányzott a megtalált járgányból, ezért valószínűleg a kisfiúnál még egyszer eltörik majd a mécses, de akkor nem örömében, hanem bánatában fog sírni.

A kocsit a családfő vasárnap reggel vette át a Dunakeszi Rendőrkapitányság udvarán. Hogy az autó miként került Tiszaújvárosból egy Budapest melletti település parkolójába, arra a Rendőrségi nyomozás hivatott majd választ adni.