Újabb lopott autó lett meg Dunakeszin

2011.01.09. 08:24

A 3-as golfot még 2010. augusztus közepén lopták el Budapestről. Az elkötött autóra január 5-én talált rá Dunakeszi egyik lakótelepének a parkolójában a NAKE 9-es autóvadász csapatának a tagja, Kovács István autóvadász. Sánta László, az ORFK és a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület autóvadásza november 13-án, a mostani helyszínhez közel már talált egy lopott Opel Astrát. Azon a napon az autóvadász ezt a helyszínt is ellenőrizte kamerás rendszerével, és a GPS koordinátákat figyelembe véve kiderült, hogy ennek a kocsinak a helyén egy másik autó állt. Tehát augusztus óta közlekedtek a gépjárművel - persze az sem kizárt, hogy más helyen parkoltatták.

Az autóvadászok véleménye szerint a kocsit bűncselekmények elkövetéséhez használhatták. A Volkswagen külső állapotát, és a környezetét figyelembe véve valószínűleg múlt év november vége felé, a nagy havazások előtti esős időszakban került a lakótelepi parkolóba. Az is elképzelhető, hogy miután a kocsi pótkereke is tönkrement, a bűnözők magára hagyták a járgányt. Annak kivizsgálása, hogy ebben az időszakban milyen típusú bűncselekményeket követtek el ezen a környéken, és hogy a Volkswagennek van-e köze ehhez, nem az autóvadászok, hanem a Rendőrség feladata. A gépjármű feltalálása után az autóvadász értesítette a helyi rendőrkapitányság munkatársait, akik lefolytatták a gépjárművel kapcsolatos további eljárásokat.

Amennyiben a cikkben is szereplő, gyanús, vagy elhagyatott gépjárművet észlel, a www.autovadasz.eu weboldal fórum rovatában megteheti a bejelentését, miután regisztráltatta magát. Fontos: ne csak a kocsi színét, típusát, rendszámát, de a pontos feltalálási helyet is írja le. Ha nem szeretné, hogy a bejelentését mások is olvassák, úgy írhat levelet a NAKE elnökének, Vezda Lászlónak a vezda@freemail.hu címre. Amennyiben a gépjármű lopás miatt körözés alatt áll, a bejelentőt értesíteni fogják az autóvadászok, miután lefojtatták a szükséges eljárásokat.