Alkalom szülte a tolvajt

2011.01.14. 10:24

2010 február 19-én egy nagydorogi családi ház udvaráról loptak el egy kombi Ford Escortot.

A kocsival előző este úgy parkoltak le a ház udvarán, hogy azt nyitva felejtették, ráadásul a slusszkulcs is benne maradt a gyújtáskapcsolóban. A tulajdonos a gépjármű eltűnését a reggeli órákban vette észre, majd tett feljelentést a rendőrségen de az sem elképzelhetetlen, hogy a járgányt már az előző este elvitték. A kocsival együtt a tulajdonos személyes iratai és szerszámai is eltűntek.

A szürke Fordot 2011. január 8-án találták meg Sánta László (ORFK-NAKE) és Csatári Ferenc (Sigmoid-NAKE) autóvadászok Székesfehérváron, egy lakótelep parkolójában. Az autó sértetlen állapotban került elő. A külső állapotát és a kocsi környezetét szemügyre véve az autóvadászok feltételezik, hogy a kocsi a lopást követő napokban kerülhetett a parkolóba. Az autóvadászok véleménye szerint a tolvaj kihasználta a kínálkozó lehetőséget, majd miután a lopott autóra már nem volt szüksége, azt magára hagyta. Az is elképzelhető, hogy a tolvaj egy másik bűncselekmény elkövetése közben lebukott, így most a börtönben pihen és természetesen erről a lopott kocsiról már nem kívánt beszámolni a hatóságoknak.

Bár ez az autó nem lakossági bejelentés alapján került elő, mégis nagyon köszönjük azok hozzászólásait, akik a Fordhoz hasonló elhagyatott gépjárművekről számoltak be eddig a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület www.autovadasz.eu weboldalának fórum rovatában. Továbbra is várjuk az önök bejelentéseit a gyanús vagy elhagyatott autókról és remélhetően hamarosan egy újabb, az önök segítségével megtalált lopott kocsiról számolhatunk be a Totalcar weboldalán.