A legkínosabb helyzetben bőgött le a BMW nyomkövető rendszere

2011.01.15. 16:56
fsl

A detroiti autókiállításra érkező, különösen fontos vendégeit szállította a BMW azzal a 750i luxus limuzinnal, melyet a helyszín közelében loptak el szerda délután.

Az autó értéke meghaladta a 94 ezer dollárt, átszámítva a közel 20 millió forintos összeget. A 7-es BMW-t épp arra a trélerre rakták volna fel, ami visszaszállította volna az importőrhöz, azonban a sofőr hibázott: közel egy percig felügyelet nélkül hagyta a bezáratlan kocsit, amikor egy papírért előre ment a teherautó kabinjába. Mire visszaért, a felparkolandó BMW már nem állt a rámpa előtt.

id

A detroiti rendőrség nagy erőkkel kezdte el keresni a járművet, melyre végül csütörtök délelőtt találtak rá Nyugat-Detroitban, egy apartmantelep közelében. A nyomozók jelenleg is keresik a bizonyítékokat, melyek segítségükre lehetnek a bűntény felderítésében.

Az üggyel kapcsolatos legkínosabb nyilatkozatot minden bizonnyal Stacy Morris, a BMW Észak-Amerika marketing osztályának kommunikációs vezetője tette még szerda este: „Az ellopott autóban található egy nyomkövető berendezés – BMW Assistnak nevezik. Jelen pillanatokban is regisztráljuk a jármű mozgását.”

A több millió forintos értékű luxusautó egyetlen dolgot leszámítva sértetlen volt a felleléskor: a megtalálhatatlannak mondott BMW Assisthoz futó kábeleket átvágták, mely így lekövethetetlenné vált.