Van egy maffiás városi legendája?

2008.04.03. 16:13

Mai maffialeszámolós cikkünk több olvasónkban is felidézett egy-egy városi legendát. Ha esetleg a leveleket olvasván Önöknek is beugrik valami, tegyék közkinccsé itt!

From: D

Sent: Thursday, April 03, 2008

To: Winkler Róbert

Subject: seresbentley

Szia,

A Fenyő-gyilkosságról van egy urban legendnek is beillő sztorim.

Nem tudom mi igaz belőle és mi nem, egyik kollégám abban az időben a VICO-nal dolgozott, tőle hallottam.

És akkor a sztori, ami a gyilkossági ügyben nem nyert nagy publicitást, hogy Fenyő egyik 600-as mercije rejtélyes körülmények között eltünt kb. egy évvel a gyilkosság előtt. Az autónak golyóálló üvegei voltak. Kesőbb Ukrajnában előkerült, és visszahozták az országba, Fenyőhöz, napi használatra... és ebben az autóban volt amikor lelőttek.

Üdv,
D.

 

From:

Sent: Thursday, April 03, 2008

To: Winkler Róbert

Subject: seresbentley

Robi,

Ezt a kocsit az akkori híradások szerint legalább negyvenmillióra saccolták, most meg az áráért nem kapsz egy Suzuki Swiftet. Ha rádobnak még 3 millát, és nem eredeti alkatrészekkel csináltatják meg, hanem úgy gyártatják le hozzá az elemeket valahol Angliában (mert van ilyennel foglalkozó üzem is), akkor egész olcsón kijönnek egy olyan autóval, ami tulajdonképp egy igazi brit vas. Amúgy Seres alatt kiégett egy BMW is '96 deceberében az M0-ás úton. Szerencséje volt, ki tudott kászálódni belőle, de ott is eléggé nagy veszélyben volt. Viszont az állítólag nem merénylet volt, csak egy baleset. Állítólag a kerék okozta, de valószínűbb, hogy valami zárlat lehetett. Egyébként egy alkalommal lenyúlták a Mercedesét is, ami meglett. Talán rájöttek, hogy kinek a tulajdona volt...

Ezzel kapcsolatos kedvenc történetem a Balaton császárához köthető, aki Szlávy Bulcsú volt egészen 97-ig, míg be nem betonozták . Szóval a titkárának a kocsiját ellopta valami suttyó Tihanyból, miközben épp a házban voltak. Egy rakat papír volt a kocsiban, az ellene folyó eljárások anyagai, telefonszámok, notesz. Erre Szlávy betelefonált a Juventus(azt hiszem abba) és bemondta, hogy kicsoda, illetve, hogy az iratokat kéri vissza, a kocsit nem. A kocsi 4 órán belül lemosva, kitakarítva állt a tihanyi ház udvarán...

 

From: Péter

Sent: Thursday, April 03, 2008

To: Winkler Róbert

Subject: seresbentley

Tisztelt Winkler Róbert!

A cikkét csak annyival egészíteném ki, hogy a cikkben is említett Fenyő féle s600-as pont a gyilkosság 10-dik évfordulóján is fenn volt a hasznaltauto.hu-n.

Habár nem reklámozta senki a gmj 499 es rendszám sokaknak ismerős lehet...

Az autó képeit mindenesetre letöltöttem (kérésre elküldöm)érdekes átalakuláson ment át azóta.

Üdvözlettel:
Péter