Ön milyen autóról álmodozik?

2008.04.04. 14:36

Mai autonánia cikkünkre érkezett Viktor levele, aki megosztja velünk, hogy ő milyen autók után vágyakozik.

Ön miről szokott álmodozni?

From: Viktor

Sent: Friday, April 04, 2008 10:15 AM

To: Belsőség

Subject: autonania

Sziasztok!

Igen, mindennap megnézem az autókat a hirdetési portálokon.

Szid is érte a barátnőm eleget. Igaza is van.

Mivel én vagyok az ismert univerzum középpontja, csak a legjobbakat nézegetem.

Sajnos nem a pozíciómnak megfelelő a bérezésem, ezért csak álmodozom.

Először mindig megnézem a világon valaha gyártott legjobb kombikat - Volvo v70t-5r, vagy v-70r, esetleg az új T-6 (már van belőle használt).

Másodjára mindig megnézem a világ legjobb szedánjait Mercedes w140, w220, és a mostani - s600l - csak 12 hengerrel lehet érdekes.

Harmadjára megnézegetem a legszebb autót, amit csak ezen a bolygón gyártottak - a '90-es évek gömbölyű Pontiac Firebird Formuláit, vagy Trans Am-eit, hiába - KITT-en nőttem fel, bár az még szögletes volt.

Ha már a gömbölyűségnél tartunk, akkor meg kell említenem a 90-es évekből a Chrysler/Plymouth/Dodge Grand Voyagert. Na az még valami, talán az egyetlen gép, amiben megbocsátható a dízelmotor eredendő bűnténye.

Néha megnézem a kedvenc forma-1-es csapatom utcai autóit, és elcsodálkozom rajta, hogy van aki nem tűzpirosban vesz meg egy Ferrarit.

A végére hagyom azt a típust, amit itthon nem láttam még, csak a német portálokon - 8 éveset - kb 60 milláért.

612 LE 820 Nm 5,4 literes V8, 2 kompresszor, 2 tonna bőr és fa, 3,9 sec, 320 Km/h - Aston Martin V8 Vantage 600 Le Mans, csakis zöld színben, nem azok a gömbölyű tucatszutykok, amiket most gyártanak és itthon is árulnak használtan belőlük jópárat. Azok már nem igazi Astonok.

A többi autó gyártását nem érzem indokoltnak, nagyjából be is lehetne zúzatni az összes gyártósort, a dolgozókat meg átirányítani valamilyen másik iparágba. Mondjuk a szintetikus-üzemanyag előállító kutató-fejlesztő csoportokba, az alternatív energia, megújúló energiaforrások területére, mert ha csak ezeket az autókat gyártanák, akkor bizony több benzinkút kellene, s ezzel együtt hamarabb elfogyna a kőolaj és földgáz. Bár akkor talán kevesebb fegyvert adnának el a Közel-Keleten. Egyebekben pedig az a véleményem, hogy még egy Bugatti is lassú tetű egy hétköznapi vadászgéphez (mellékletben egy nem hétköznapi vadászgép - F15) képest. Harriert meg helikoptert mindenkinek!

Akkor legalább nem raknák tele aszfaltcsíkokkal a bolygót. Az is a véleményem még, hogy ahhoz a közlekedési morálhoz, ami jelenleg az utakon tapasztalható, maximum 1,2-es háromhengeres szívómotoros autókat engedélyeznék csak részt venni a forgalomban, amik 70 lóerőre vannak korlátozva - kiiktathatatlanul. Terepjárókat meg minek vesznek az emberek. Menjenek gyalog az erdőben, mi rengeteget túrázunk, sokkal jobb, mert nem riadnak el az állatok. Itt jegyezném meg, hogy nem azokkal van bajom, akik platós pickuppal járnak a munkájukból kifolyólag.

Most nem írok ide egy regényt, mert más dologm is van.

Linkeket nem küldök, keressétek meg őket, ha érdekel benneteket.

Jelenleg 137 pacis Vectrám van.

Na csá.
Viktor