Orsolya lehetetlent kér

2008.04.22. 09:55


Egy háromgyermekes anyuka olvasónk autóvásárlási tanácsért fordult hozzánk. Kérése nem egyszerű, sőt első hallásra Orsolya lehetetlent kér:

Feladó: Orsolya

Küldve: 2008. április 20. 18:42

Címzett: Winkler Róbert

Tárgy: bonyolult autó :)

Kedves Urak!

Mivel Önök olyan sok autót látnak, egy problémát vázolok gyorsan, ha idejük engedi, kérem, osszák meg tapasztalatukat.

Keresek egy autót... de még nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e ilyen. Én még nem találkoztam vele, de hátha csak rossz helyen keresgéltem.

Az alábbi kritériumaim lennének:

  • 4 kerék meghajtás (december óta egy Subaru Forester boldog tulajdonosa vagyok, imádjuk is egymást én meg a kis varacskos disznóm, de sajnos nem tökéletes, amint a 2 nagyobb gyerkőc normál ülését magasítós háttámlásra cseréljük, jelenleg elméleti problémám gyakorlativá válik)
  • hátsó üléssorban 3 KÜLÖNÁLLÓ ülés (ez szinte a legfontosabb kritérium, mivel 3 pici gyerek mamájaként fontos, hogy hátra 3 ülés beférjen - mivel az új KRESZ elöl már nem enged meg menetirány szerint fordított üléselhelyezést :( -). Ha az ülések nem különállóak, akkor a 2 nagyobb gyerek bekötésénél kézsérülés veszélye áll fenn :(
  • nem buszszerű kivitel (tudom, a Grand Voyager 3.0 megfelelne a kitételeknek, de az akárhogy is próbáljuk szépíteni, az az Ikarus unokaöccse)
  • normál méretű csomagtartó (a Foresteré ebből a szempontból tökéletes)
  • jó esetben 7 személyes kivitel (ez nem kritérium, egyelőre 3 gyereknél nem tervezünk többet)

Az ár problémája lassan kezd irrelevánssá válni. A 4 kerék meghajtás elengedhetetlen, mert olyan helyen lakunk, ami télen csak így közelíthető meg (férjem egy Legacy boldog tulajdonosa).

Köszönöm, hogy végigolvastak, ha válaszolnak is, akkor még boldogabb leszek, ha konkrét autótípust is tudnak javasolni, akkor kifejezetten ujjongani fogok.

Üdvözlettel:

Orsolya
lelkes olvasó és Subaru fan ;)

Kedves Orsolya,

Meghánytuk vetettük, és a rossz hír: nincs ilyen autó. Összkerékhajtás, három különálló hátsó ülés és nem busz, ilyen nincs. A Ssangyong Rodius nagy, összkerekes, különálló üléses, de ugye busz formátum. Különálló három hátsó üléssel létezik a Fiat Multipla és a Honda FRV, egyikből sincs összkerekes.




Úgyhogy a Skoda Octavia kombi 4x4-et ajánljuk. Egyrészt jó autó. Másrészt hátul elég sok benne a hely, szerintünk bele kell hogy férjen három gyermekülés.


És legfeljebb vigyáznak a gyerekek becsatolásánál, hogy ne legyen kézsérülés. Vagy ott van még a Mercedes-Benz R osztály, ami nem hét üléses, csak hat, viszont a hátsók különállóak. És ízlés kérdése, busznak nézzük, vagy valami borzalmas víziállatnak.


Üdvözlettel:
Winkler Róbert