183 ezer km rükvercben

2008.04.24. 11:13


Feladó: deak ricsi

Küldve: Wednesday, April 23, 2008 3:21 PM

Címzett: Rácz Tamás

Tárgy: belsőségre

Olvasónk, Ricsi küldte az alábbi levelet:

Bocs a zaklatásért, egy pofátlan átverést jeleznék, úgysejtem megérne egy kis posztot. Nemtom jó helyen kopogtatok-e, nem találtam központi linkajánlós érdekesbeküldős címet, úgyhogy választottam egy cikket és annak íróját :)

A lényeg: ez az egyik barátom kocsija volt, 333ezer km-el adta el kb 1.5 hete ennek a kereskedőnek. a kocsi szarrá van hajtva, volt benne motorgenerál, a xenon házibarkács, és már az is cserés volt. Az autó nem volt takarítva se kívül sem belül legalább 5 éve :) mindezek ellenére volt az embernek pofája feltenni 150ezerrel kitűnő állapotúnak. ha esetleg publikálásra érdemesnek tartod, örülnék, szeretnék egy leendő vásárlót megkímélni a csalódástól.

Tényleg nem kamu, nem lejáratásból mondom. Írtam róla egy postot a saját blogomra is. Remélem hihető :)

üdv
Ricsi

Abszolút hihető, főleg anyukám néhai céges Passatjának sorsának ismeretében. A zöld cégautó 440 ezer kilométert futott állami szolgálatban, aztán eladták. A sofőr, aki gyakran fuvarozta anyukámat az autóval, pár héttel később Nyíregyházán, egy kereskedésben meglátta a kocsit. Kíváncsiságból bement, megnézte: 140 ezer kilométer volt az digitális órában. Tartós kocsi, az igaz, de hogy az 1,6-os benzinmotor meddig szolgált még hiba nélkül az új tulajnál vajon...

Emberek, ne higgyetek a számlálónak! Sok márkánál van lehetőség lekérdezni az alvázszámhoz tartozó szerviztörténetet a márkaszervizektől, legalább ennyit érdemes megtenni tíz évnél fiatalabb autó megvásárlása előtt. Ha kiderül, hogy a 170 ezerrel árult kocsi öt éve volt Hamburgban 180 ezres szervizen, az adhat okot némi kételkedésre még a szépen felgereblyézett murvával borított kereskedések jólfésült munkatársainak állításaival kapcsolatban is.