Mire cseréljem a Fordomat?

2008.04.30. 10:26

Botond nevű kedves olvasónk keresett meg minket autóvásárlási kérdésével. Mibe üljön át az ember egy Ford Focus-ból? Botondnak Winkler Róbert és Rácz Tamás is válaszolt:

From: Botond
Sent: Monday, April 28, 2008 4:44 PM
To: Rácz Tamás; Winkler Róbert
Subject: kérdés



Elnézést, hogy egy személyes kérdéssel kereslek titeket, de mégis: kis családom autócsere előtt áll és szeretnék tanácsot, segítséget kérni, azzal, hogy szerintetek mi lehetne a legjobb választás.

A paramétereink: hárman vagyunk, ebből egy fő kisgyermek, négyhónapos, meg két kutya is rendszeresen utazik. Viszonylag sokat autózunk, vidéki nagymamák, meg amúgy is.

Ami most van: 8 éves Ford Focus 1,6 benzines, ötajtós

Amit szeretnénk: legalább ekkora csomagterű autó, ebbe szinte minden belefér. A praktikum a lényeg, nem az esztétikum. Azért az fontos lenne, hogy ne egy lomha, gyenge motorú autó legyen, de nem is sportkocsit szeretnénk. Jó lenne, ha fenntartása észszerű összegből kijönne. A fogyasztás jó lenne, ha a mostani 7,5-8,5 körüli lenne, de azt nem tudtuk egyelőre eldönteni, hogy megéri-e dízelautót vennünk. Fontos, hogy olyan autó legyen, amelynek jók a töréstesztjei.

Ennyiért: használtan, 2-4 éveset max. 2,6 millióért

Előre is köszönöm, ha válaszoltok, remélem jól körülírtam, mit szeretnék.
 B.
Kedves Botond!

Szerintem ennyiért érdemesebb akár jobban felszerelt, kicsit régebbi toyotát venni.

Itt van pl ez:
http://www.hasznaltauto.hu/1355014_toyota_corolla_2002

egyébként meg az a Focus nem rossz autó, most minek átülni egy hasonló korú Corollába? De ez a Verso pl praktikumban király, meg vezetni is jó.

Üdvözlettel:

Winkler Róbert


Japánt, tulajtól, szervizkönyveset. Dízelt csak akkor éri meg, ha évente tíz, de inkább húszezer kilométernél többet mentek. A két-hároméves Nissanok még bőven garanciások is, de ilyenből pont nem volt kis kombi, csak a Note van, meg az Almera.

De ott az örök tipp, a Toyota, egy jó Corolla kombi, nesztek:

http://www.hasznaltauto.hu/2006931_toyota_corolla_2004

Ez tán nem kereskedő, és biztos odaadja két és félért.

Dettó:

http://www.hasznaltauto.hu/1968797_toyota_corolla_2005


Üdv:

Rácz Tamás