Szabad-e jobbról előzni?

2008.06.11. 11:02

Feladó: Ákos
Küldve:2008. június 11. 7:21
Címzett: Winkler Róbert
Tárgy: hangoskip

 Motoros témához lenne egy kérdésem és pár észrevételem:
A kérdés a jobbról előzgetés lenne. Te is írod. Tilos? Remélem, mert k**ra kiszámíthatatlan dolog... Tehát ha én jobbra kis ívben akarok bekanyarodni, indexelek, satöbbi, akkor kell-e arra számítanom, hogy a semmiből egy motoros rongyol belém és majd én leszek a hibás? Én úgy gondolom, hogy ha MÁR MELLETTEM van, akkor látom, ha meg nincs mellettem és indexelek akkor meg nem előzhet meg, párhuzamos közelekdésről egyazon sávon belül meg nem beszélünk.
A felvetésem:
- Jó e az, hogy egy motoros éjszaka az Árpád hídon 80-nal megy 1 keréken, közben az eget világítja és a tükörből nem látni, hogy jön valami?? Haverom majdnem megölt egy ilyen istenbarma faszkalapot előzéskor...

- Miért kell a motorosnak előrepofátlankodni a lámpánál ÚGY, hogy ELÉM áll? Ha marad a 2 sáv közt, oké. De mért gondolják a kétkerekűek, hogy abból, hogy a motor jobban gyorsul, az is következik, hogy előbb veszik észre, hogy vált a lámpa... Mert sokszor nem veszi észre, én meg má mennék fél perce...

- És a bónusz, de ez a fentihez csatlakozik: a robogósok mégis mit képzelnek? Mégcsak nem is gyosulnak jobban VAZE!!

üdv,
Ákos

 

Kedves Ákos,


Árpád hídi egykerekezés ügyében egyetértek, főleg, hogy nem is tudok egykerekezni. És a motorosok sajnos átlagban szerintem nagyobb barmok, mint az átlagautós. Tehát az össz motoros/barom motoros arány jóval nagyobb, ez tény.
Jobbról előzni pedig semmivel sem szabad, és hát igen, mindnyájunknál benne van a pakliban, hogy egyszer megölünk egy kamikaze motorost, nekem is van tévés kollégám, akinek a visegrádi szerpentinen a motorházán halt meg egy kanyart elsokalló motoros.

A lámpánál azért kell az autó elé pofátlankodni, hogy az autók közötti résbe ne szoruljon motoros, tehát ne duguljon be a folyosó. Egy átlagos motor, már egy 600-as is kb. 3 másodperc alatt van százon, tehát lényegesen jobban gyorsul, mint egy autó; ezt persze nem azért mondom, hogy mindenki tesztelgesse, csak hogy egy normális elindulásnál a motoros nem tarthatja fel az autóst, leszámítva mondjuk a padlózó Gallardósokat. Ez persze a motorra vonatkozik, és nem az esetleg elmélázó motorosra. Én ezért előrepofátlankodáskor le se veszem a szemem a lámpáról, mert az tényleg súlyos, hogy előrepofátlankodok és még fel is tartom a sort.

A robogósok meg... Hát igen. Viszont minden robogós és motoros elvileg csökkenti a közlekedési terhelést, tehát ha ugyanők autóval mennének, sokkal nagyobb lenne a dugó.


Üdvözlettel:
 
Winkler Róbert