Ez van, ez Magyarország...

2008.07.28. 16:42

Feladó: Péter
Küldve: 2008. július 24. 7:47
Címzett: Papp Tibor
Tárgy: ertelmeskres

Tisztelt Papp Tibor!

Problémám, hogy a vasúti átjárót már régóta a környezetéhez képest csökkentett sebességgel kell megközelíteni (90/40, 50/30 ha jól tudom). Sajnos a csökkentett sebesség kezdetét megadó figyelmeztető táblákat nem mindenhol helyezték el megfelelően. A régi rendszer szerint maradtak kint. Így előfordul, hogy a szabályokat betartva akár 100 métert is 30-al kell megtenni. Ez nem életszerű. Ezt gyakran ki is használják a sebeség ellenőrzésekor, sok autóst "elkapnak". Ön szerint lehetséges-e, hogy vagy a KRESZ módosításával, vagy a táblák megfelelő helyre (életszerűen) rakásával ez a helyzet megváltozzon?

Köszönettel: Péter

Kedves Péter!
Hasonló kérdésemre azt mondták az illetékesek, hogy valóban, de egy országot áttáblázni pénz, pénz, pénz....
Magánemberként amúgy sem értek egyet ezzel az előírással - ahogy Ön is írja, ez gyakorlatilag az egyszerű traffipaxos kaszálást hozta magával.
Ahogy például a zebrák előtti 30-as korlátozás ötlete is ezt eredményezné.
Az ilyen esetekben általában a rendőrség közlekedéstechnikai osztályát kell bombázni, lehetőleg heti egy levéllel, és akkor majd mérlegelik a konkrét esetet. Mivel ezt nagyon kevesen teszik meg, minden marad a régiben. Kampányszerűen biztos nem fogják átnézni a vasúti átjárókat. Se.
Ismerek például egy helyet, ahol két nagyon éles kanyar követi egymást, 70-es táblát tettek ki. De a kanyar olyan, hogy sportkocsival egy bátor sofőr 40-nel meri bevenni. A helybéliek már odagraffitiztek egy kérdőjelet a táblára. Ez minimum öt-hat évig pl senkit sem zavart, pedig ugye biztos jár arra útellenőr...amit egyszer kiraktak, az változni nemigen fog.
Ez van, Magyarország.
Azért próbáljuk meg jól érezni magunkat benne.
Üdv
Pt