Aki szirénás szeretne lenni...

2008.07.29. 17:11

Feladó: Edem

Küldve: 2008. július 15. 10:17

Címzett: Szőke Viktor

Tárgy: Hogyan legyek kormányőr????? :)

Tisztelt szerkesztőség!

Nemrég olvastam az RSVPTC-n a versenyzői ambíciós levelet, nos én hasonló ügyben fordulok hozzátok, csak én nem versenyezni szeretnék. Hanem A8-asban üldögélni és minisztereket fuvarozni!!! Szerintem a hasonló személyi sofőrök az élet császárai az autós újságírók után. Csak annyi a kérdésem hogy milyen jogsi és végzettség kell mondjuk a gárdába való jelentkezéshez. Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: Edem

Kedves Edem!

Hogyan lehetsz kormányzati sofőr?

Először is, fizetni kell Papptibinek 2,5 millió forintot.

Persze ez csak vicc, szerintem a végén már örülnél, ha ilyen egyszerű lenne. (És én is.)

Ehelyett viszont be kell slattyogni Budapesten a Köztársasági Őrezred Pannónia utca és a Bessenyei utca sarkán lévő garázsába, ahol az őrezred Gépjárművezető-kiképző alosztályát kell keresni. Miután kinyilvánítottad a szándékodat, adnak egy időpontot felvételi vizsgára.

Az adott időpontban aztán ki kell tölteni egy tesztlapot, különböző KRESZ és forgalmi kérdésekből. Ezen valószínűleg megbuksz, olyan nehéz.

De ha mégsem, akkor forgalomban fogsz vizsgázni, és ebből fogsz megbukni, hiszen tutira rosszul csinálsz valamit.

Ezután jön a komoly erőpróba: újra és újra nekifutni, és átmenni ezeken a vizsgákon. Ha kellően kitartó vagy, és átmentél sokadszorra – ekkor jön a rosszabb szakasz. Hiszen várólistára kerülsz. Ekkor már feltűnik a kiképzőknek, hogy ez a srác nagyon ide akar kerülni. Ne legyenek olyan illúzióid, hogy nem nyomozzák le, kinek is kémkedsz. Mert megteszik.

Ha mégis tiszta vagy, akkor vársz és vársz. Akkor vagy előnyben, ha korábban már szolgáltál valamilyen fegyveres testületben. Sajnos, addig, amíg a listán van akár egy ilyen ex-egyenruhás, addig semmi esélyed, az ugyanis előbb fog bekerülni, ha felvétel van.

Összegezve: sokkal kitartóbbnak kell lenned, mint amit el tudsz képzelni. Aztán ha mégis összejön, légyszi jelentkezz, hogy összehasonlíthassuk, mekkora királyság is, amit csinálsz!

Sok kitartást:

Papptibi