123 vagy Senator?

2008.08.05. 17:32

From: BB
Sent: Monday, July 21, 2008 11:54 PM
To: Totalcar
Subject: 123 vagy Senator


Tisztelt Szerkesztőség!


Meglévő autóm mellé (ami egy w124 300td Merci) szeretnék egy élményautót venni, ami legyen valami nagy gép, de nem "izomautó", mint pl egy 635 Bimmer. Az én kiszemeltjeim egy 123-as Merci 3 literes szívódiesel automata váltóval, vagy egy Opel Senator az is 3 literes automatával, de az benzines (ja és a B). Mivel zöldséges tesztjük van a honlapon ezért sok hasznos információt megtudtam róla (és mivel nekem is Mercim van szerintem még tapasztalatom is egy kevés), de Opel Senatorrol kevesett tudok. Tudnának valamilyen véleményt mondani erről az autórol?
Válaszokat megköszönöm.
Tisztelettel: BB

Kedves BB!
 
Érdekes alternatívája a Mercinek a Senator, mindenesetre kedves ismerősünk, Gergő a youngtimer.hu-ról annyit mondott, hogy nem a fogyasztásától kell félni. Az autó másfél tonna alatt van, ezért aztán 11-12 literrel el lehet vele járni. A probléma inkább az, hogy nem nagyon akad ilyen autó a hazai piacon. Ha mégis akadna, arra mindenképp figyelni kell, hogy a motor milyen állapotú. Alapvetően elpusztíthatatlan, de szeretik driftelgetésre használni, ha tehát remeg, nem jár egyenletesen a jó kis(?) öntöttvas blokk, jobb kihagyni. További gond lehet a Senatorral, ha rozsdásodik, ugyanis alig találni hozzá karosszériaelemet.
Mivel már olvasott mindent a 123-as Mercedesről, röviden összefoglalva a különbség: az jóval könnyebben üzemeltethető, napi használatra alkalmasabb jármű, míg a Senatorral nem mindig egyszerű az élet. Ha mégis az Opel mellett teszi le a voksot, irány az Opel Klub, ahol tudnak segíteni a többiek.
 
Üdvözlettel:
Pt