Gagyi taxi

2008.09.18. 17:09

Attila nevű olvasónktól kaptuk az alábbi levelet:

Feladó: Attila
Küldve: 2008. szeptember 13. 9:58
Címzett: Asztalos Angéla
Tárgy: Gagyi taxi

Pesten közlekedve az utcakép részévé váltak a pofátlanul tolakodó, száguldozó Zóna taxisok, persze tisztelet a kivételnek. Nem volt még szerencsém utazni egyikükkel sem, mert a reptérre mindig kivitt valaki ismerőseim közül, mert így olcsóbb ugye. Még a nyáron én is viszonoztam egy ilyen szívességet, egy barátomért mentem ki Ferihegyre, de mivel késett a gép, a kocsiban ülve szemléltem az eseményeket. Arra lettem figyelmes, hogy az újszerű  középkategóriás Zóna taxik közül többnek is szokatlan a fényezése. Nem kellet sok idő, hogy rájöjjek, a zónázóknak kötelező fekete szín miatt sokan átgányoltatták feketére a mindenféle színű autójukat.
Kivillanó metálszürke B oszlopok és ajtóélek törték meg a fekete egyenuralmát. Vérzett a szívem, látva a sok sokmilliós autó megszégyenítését, pláne, hogy a dukkózás minősége kb. egy 120-as Skodára emlékeztetett.
Sikerült ismét magyar módra megoldani az image-ünk építését. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, ha ilyen követelmények vannak (minimum középkategória és nem túl öreg autó lehet csak zónás) - ami egyébként dicséretes, hiszen hadd lássák a külföldről ideérkezők milyen jól megy a magyarok szekere - miért engedik, hogy lejárassák az egész rendszert ilyen gagyi-taxisokkal. Kicsit emlékeztet az egész a totalcar-on megjelent kubai taxis cikkre...Biztos nem azért mert egy politikai közösségben voltunk, ez a gagyizás a sajátunk volt, van, lesz.

Üdv:
Attila