140 le, bőr, klíma, összkerék, de 1,1 millióért szeretném!

2008.10.03. 14:34


Dátum:  Tue, 2 Sep 2008 08:02:12 
Feladó:  Attila
Címzett:  Papp Tibor
Tárgy:  Autóvásárlás dilemma

 

Tisztelt Papp Tibor!

 

Az Ön illetve  a Totalcar szerkesztőségének a segítségét szeretném kérni, ugyanis autót kellene hogy vegyek, és nem tudok dönteni.

A keret az 1100000 Ft, a követelmények pedig a következők : hátsó- vagy összkerékmeghajtás, hosszabb utazásokra venném igénybe, főleg autópályákon, minimum 140 le telyesítményű motorral rendelkezzen, és lehetőleg legyen benne bőrbelső (könnyebben tisztítható), meg klíma.

Önök szerint előnyösebb ebben a kategóriában a diesel, vagy pedig a benzin motor?
Külföldi állampolgár vagyok, ez lenne az első autóm Magyarországon.

Nagyon szépen köszönöm segítségüket.

Tisztelettel

Attila

Kedves Attila,

igazán zavarba ejtő a kérdés. Annyira, hogy többször megszámoltam, hány darab nulla van a két darab 1-es után. Hátha elírás, és valójában 11 millióért keres kocsit. De akkor meg miért kérdezgetne? Ennyiért van Audi-Merci-BMW bőven.

Ha viszont nem - ilyenkor jön a részletes kereső.

Összkerekesből tizenegynéhány éves Audi quattrókból és Jeep Grand Cherokee-kból áll a kínálat, nagy benzinmotorokkal. Akkoriban nem volt divat a dízel ebben a kategóriában. Vagy nem voltak 140 lóerősök. A terepjárók úgy 100 LE körül vergődtek, ami autópályázáshoz kevésnek tűnik. Az Audik motorjai nagyok, többnyire benzines V8-asok, vagy ha nem, turbósak. Szóval nem túl gazdaságosak.

Ami a hátsókerekes szekciót illeti, itt egyértelmű, hogy a Mercedesek és a BMW-k alkotják a kínálatot. Persze lehet, hogy talál egy-két régi Lexust vagy Jaguart, de ezek nagyon esetleges dolgok. A Jag pedig inkább hobbiautó, mint napi igahúzásra alkalmas jármű.

Szóval, én ezt mondom - ez ugye csupán magánvélemény -, hogy tegyen le a hátsókerék-hajtásról, és vegyen egy Nissan Maxima QX-et, Honda Legendet, vagy valami hasonló, fronthajtásos japán gépet, ami még működhet is. Sajnos az ilyen korú prémiumjárgányok (BMW-Audi-Merci-Saab-Volvo) a rettenetesen drága karbantartás miatt olyan elhanyagoltak, hogy azokat Magyarországon nem érdemes megvenni. Legalábbis rizikós. A futásteljesítményük pedig többszöröse annak, mint amit a számláló mutat.

Ez a szomorú helyzet. Remélem, hogy inkább 11 millióból gazdálkodhat, ez esetben hozzon egy jobb német limuzint, dízelmotorral külföldről.
Üdvözlettel:
Papp Tibor