BMW, Merci vagy esetleg Omega?

2008.10.04. 15:42

From: Ali

Date: September 4, 2008 11:56:54 AM GMT+02:00

To: Nepperűző

Subject: BMW,Merci vagy esetleg Omega ???

Tisztelt Nepperűző és OptiCar!

Ez már a második levelem,az elsőre nem kaptam választ sajnos. Az volt a kérdésem hogy jó választás-e volna egy Opel Omega Mv6-os típus, automata váltóval, 2001-es évjáratú?

De azóta jobban körülnéztem az autópiacon és rátaláltam egy pár BMW E39-esre, és Mercedes W210-esre is. Körülbelül ugyan az az árkategória mint az Omegáé. De persze a Merci és a BMW 1997-98-as évjáratú, és jóval gyengébb a felszereltség mint az Omegáé.

Persze a BMW is és a Merci is csak 6 hengeres benzin motorral jöhet szóba, és automata váltóval. Szóval nem tudom mitévő legyek? Inkább vegyek egy újabb Omegát szinte maximális felszereltséggel, vagy inkább a másik két autó volna jobb döntés?

Önök szerint melyik ?

A választ előre is Köszönöm
Ali

Szia,

bocs a késői választért, de rengeteg levelet kapunk, és ha nincs idő rögtön válaszolni rá, betemeti az emailt a többi új. Sajnos most is ez történt.

Az Opel automata váltói nem a legjobbak, bár a késői évjárat megnyugtató. Nem lesz hibátlan, de a dízelekkel sokkal több a baj. Az Opel, ha el is romlik, olcsóbban javítható. Én - de ez személyes vélemény - leginkább a BMW-t választanám, de ez abszolút szubjektív. A kétliteres hathengerest inkább kerülném, de a pl. a facelift utáni 520i, már a 2,2 literes motorral szenzációs. Bár ez is létezik automatával, jobb, ha 2,5 liter fölött nézelődsz. A népitélet.hu-n is jó a típus értékelése.Mire ideáig jutottam, már biztos vagyok benne, hogy a toplistám így néz ki:

1. BMW. 2. Opel. 3. a harmadik helyet inkább nem osztanám ki. De én sosem szerettem a W210-est.

Az is tény, hogy az olvasóink máshogy látják a dolgot, 1. Mercedes (7,8-as átlag) 2. BMW (7,7) 3. Opel (7,1)

Remélem, még nem késő....:)

Üdv
Papptibi