A tudálékossági különdíj nyertese - levél a diplomata Trabanthoz

2008.11.10. 10:12

From: H.Z.
Sent: Monday, November 10, 2008 8:39 AM
To: Csikós Zsolt
Subject: drtrabi


Tisztelt Szerző,

Engedjen meg néhány észrevételt:

1. a riportalany tisztsége helyesen: misszióvezető-helyettes (Deputy Head of Mission) 2. Udvarhelyi Szabolcs diplomataként a 90-es évek első felében egy borzalmasan rózsaszín Trabant 1,1 kombival járt dolgozni a prágai Magyar Kulturális Intézetbe, ami azt jelentette, hogy az Óváros kellős közepén parkolt diplomata-rendszámú gépjárművével. Akkor ez még jófejségnek tűnt. Ma már szerintem nem az.
3. Egy minisztertől pláne nem lenne jófejség. Szerintem nem azért kap fizetést közpénzből, hogy jófejkedjen, hanem hogy ellássa a feladatát.

Üdvözlettel,

H. Z.

 

Tisztelt Horváth úr!

1: maga a brit nagykövet sajtósa nevezte meg Steven Fisher urat nagykövet-helyettesként, igaz, ő maga valóban a Deputy Head of Missiont használta angolul élőben. Szerintem pedig Udvarhelyi Szabolcstól jó fej dolog volt a Trabant használata, ma, egy brit diplomatától még inkább az. Bizonyos fokig empatikus cselekedet is.

2: a nagykövet-helyettes úr a saját pénzéből tartja fenn a gépkocsiját, saját pénzén vásárolta, ez talán elkerülte a figyelmét a cikk olvasása során.

 

Üdvözlettel

 Csikós Zsolt