Férjen be 2 gyerek és az anyós is - Scénic, Picasso vagy C-max?

2008.11.18. 13:38

From:György
Sent: Tuesday, November 18, 2008 9:05 AM
To: Rácz Tamás
Subject: tanács

Tisztelt Rácz Úr!

A tanácsát szeretném kérni, egyrészt mint újságírótól, másrészt mint kisgyermekes szülőtől.

Autóvásárlás előtt állunk, mert a család (mi a feleségemmel, 2 gyerek és anyósom) kinőttük az Astra Classic II-t.

A következő modellek jöhetnek számításba: Scenic, Xsara Picasso, Ford C-Max. A legfontosabb, hogy hátul a két szélen elhelyezett gyerekülések között valamennyire elférjen egy felnőtt is. Elég jó akciók vannak, 3,5 millióért dízel Picassot is lehet venni, ugyanennyi az 1,4-es benzines Scenic, a Ford kicsit drágább. Ön mit venne? Természetesen fontos a megbízhatóság és az olcsó fenntarthatóság, mert nem szeretnénk túl sokat költeni, főleg úgy, hogy az Astrával soha semmi probléma nem volt és a casco is olcsó rá.

Tisztelettel:

György

Én a három közül biztosan Xsara Picassót vennék, Kari kolléga pedig azt is vett, mert komfortosabb. És a facelift utániak már kifejezetten megbízhatók a tulajok szerint. Papp Tibi, Winkler és Csikós kollégák C-Maxot, mert megbízhatóbbnak érzik. Scénicet egyikünk sem venne, bár Papp Tibi talán elgondolkodna rajta - nemrég egy összehasonlító teszt kapcsán szerelők úgy nyilatkoztak, hogy az újak már egész megbízhatók.

És ott van még pár titkos tipp: az aktuális Kia Carens, a Corolla Verso, meg a félhaszonjárművek, a hatalmas új Berlingo/Partner páros.

De a döntés felelőssége mindezektől függetlenül az Öné marad.

Üdv:
 
RT
TC