2008.12.19. 01:09

Feladó: István

Küldve: 2008. december 11. 0:18

Címzett: Winkler Róbert

Tárgy: Suzuki Baleno

Kedves Robi!

Nem tudom, kinek a területe az alábbi kérdésem, ezért neked írom meg.


Suzuki Baleno

Azt szeretném kérdezni, hogy Magyarországon miért nem forgalmazza a Suzuki a Baleno típust? Szerintem ez az autó szebb, mint az SX4 szedán. Legalábbis nálam vetekszik vele. Sok kép van fent a neten is róla. Biztosan lenne rá kereslet. Vagy ez ártana az SX4 sikrének? Üzletpolitika van a háttérben? Ahogy láttam, elég újak is a képek, vagy már nem is gyártják a típust?

Válaszod köszönöm:
István

Kedves István,

megrendülten tudatjuk Önnel: bár mi is kedveltük, de már rég nem gyártják a Balenót. Korábban lehetett nálunk is kapni, nagyjából 2002-ig. A használttesztet a Totalcaron Igavonó barom címen olvashatja. Nyilván érti miért. El sosem romlottak. 1,3-as, 1,6-os és 1,8 literes benzinmotorokkal árulták, a középső volt a leggyakoribb. Még állítható lengéscsillapítás is volt a csúcsmodellben.


SX4 Sedan

Igaz, Indiában a Maruti 2007-ig gyártotta, de csak fejlődő piacokra (Afrika, stb). (Ezen meglepődtünk.) De a Marutinál pont az SX4 Sedan ütötte ki a gyártásból - nyilván, ha Önt kérdezték volna, még mindig ontanák a Balenókat.


Suzuki Liana

A Balenóval annyira elégedett volt a Suzuki, hogy a Lianát egy az egyben a Baleno műszaki alapjaira építették. Reméljük, ezzel az infóval egy kicsit nőtt a Liana az Ön szemében, hisz modernebb csomagolásban tartalmazza a Baleno technikáját. Bár, ami a külsejét illeti, nem foglalnék állást.

Üdvözlettel:
Papp Tibor