Az alfásokkal ujjat húzni

2009.01.09. 17:42

Beának bevásárló listájáról kihúztam az Alfa 145-öst. Vagy mégis léteznek működő Alfák? És nyugodtan ajánljam egy kedves lánynak?

Tárgy: köszönet nyilvánítás :-(
Dátum: Mon, 5 Jan 2009 22:17
Feladó: Szifer
Címzett: Papp Tibor


Kedves Papp Tibor Úr!

Csupán meg szeretném köszönni Önnek a jó tanácsot, amit Beának adott a totalcar.hu oldalon,  valamint azt, hogy egyúttal beállt Ön is azon totalcaros emberek mögé, akik semmit nem tudnak az Alfákról, ugyanakkor valami oknál fogva állandóan szidják őket. Mégis mi jogon veszik a bátorságot, hogy alaptalanul hülyeségeket írnak? A leírtakból az tűnik ki nekem, hogy Önnek nem volt még Alfája. Ennek következtében soha nem is fogja megtudni, hogy mi az az igazi Alfa érzés. Akár hiszi, akár nem, nem minden 145/146 "szarolasz" autó. Törődni kell velük, és meghálálják. Sajnálom, hogy a barátjának beállt a motor az autójában, de talán el lehetne gondolkodni azon, hogy vajon mindent megkapott az autó; minden törődést? Vagy csak szarrá hajtották? Érdekes módon nekem egy 8 éves autóm van, és valami rejtélyes oknál fogva - egy lambdaszondán kívül - csak kopó alkatrészeket kellett cserélnem benne. Bizony van még pár ilyen Alfa.

Üdvözlettel! Ferenc, egy Alfa 146 boldog tulajdonosa

 

Kedves Ferenc,


amikor tanácsot kér valaki, sajnos úgy válaszolok, ahogy én döntenék, amikor nem hobbiautót akarok. Egyrészt nem érdekel, milyen gyártmányú elektronikák szarnak be, másrészt csupán tendenciákat fogalmazok meg. A megbízhatóság például statisztikai fogalom, amely nem zárja ki, hogy egyes Alfák működjenek, akárcsak az Öné. Viszont kisebb az arányuk, mint más márkáknál. És ami rosszabb, sokkal költségesebben javítható, vagy egyszerűen azt mondják, hogy "ez ilyen".
Gondoljon már bele. Ott van (az amúgy autógépész mérnök) barátom, aki nyugodtabban vezet bárkinél, és szerintem nem hogy törődött a kocsijával, hanem túl sokat is foglalkozott vele. Szóval mit érez, amikor nem csak elromlik a motor, hanem javíthatatlanul romlik el? Vesz egy Hondát, és azt simogatja.
Másrészt, ha egy 19 éves srác kérdezné, hogy vegyen-e, és ha Bea kérdezi, az megint más. A srácnak azt mondanám, hogy vegyen, de benne van a kalapban, hogy elromlik. Beának azt tanácsoltam, hogy olyan kocsit vegyen, aminél eleve kisebb a VALÓSZÍNŰSÉGE, hogy elromlik. Mert ugye azt is írom, hogy tíz év alatt bármit szét lehet ütni, ezért nézesse meg a kocsit egy hozzáértővel is. Ez ugyanis nem vallási kérdés, ahogy az alfások szeretik beállítani. (Különben is, a Puntóról nem beszéltem le, pedig az is olasz.) Egyébként pedig tudom mi az Alfa-érzés. De az Alfaüzemeltetés-érzést valószínűleg nem fogom megismerni addig, amíg csak egy autóm lehet. Addig is kérem a teljes hazai Alfa-közösség megértését és türelmét.

Üdvözlettel:
Papp Tibor

Kedves Tibor!

Tudja a statisztika egy nagyon veszélyes dolg. Ugyanis, ha tegnap hasmenésem volt, ma meg székrekedésem van, akkor átlagban jól vagyok? :-) Az zavar, hogy a totalcaron nem először jelenik meg olyan vélemény, hogy bármit csak Alfát ne. Mi van, ha az autógépész mérnök barátja egy hulladékot vett, aminek előtte kitaposták a belét is. Egy autó után nem kellene ilyen következtetéseket levonni. Tudja egy Alfára sem kell többet költeni, mint más használt autóra.
Üdv! Sz. Ferenc

Kedves Ferenc!

Az emésztési témában a statisztika azt mutatja, hogy nagyon vacakul van két napon is. Csak azt nem mutatja meg, hogy melyik nap éppen miért ült olyan sokat a budin:)

Lehet, hogy Karcsi rosszat vett, de tegyük fel, hogy ennek kisebb a valószínűsége az átlagnál.
Mindenesetre tartom a véleményemet: Bea ne vegyen Alfát. Vannak még elegen, akik tényleg élveznék.

Üdv
pt