BMW-s parasztvakítás

2009.07.14. 10:00

Tárgy: bmw750ixdr
Feladó: BT
Dátum: Thu, 02 Jul 2009 08:19
Címzett: Tóth Zoltán


Bocs, hogy belevau, de számomra a cikkből az derül ki, hogy azért kell ez az egész, talán olcsónak nem nevezhető rendszer, hogy kiküszöbölje a BMW "hiányosságait". Érdekes dolog, hogy egyszer bementem egy Váci úti BMW-szalonba, ahol a fószer elmesélte nekem, hogy ez egy olyan rendszerekkel felszerelt autó (mármint a BMW), amely e rendszereknek köszönhetően kiküszöböli a hátsóhajtás problémáit. Magyarán, hóban is lehet vele menni. Mindezt hőskölteményként adta elő, hogy ez micsoda előrelépés. Én meg azt gondoltam, hogy az én elsőkerekeseimnek nem kell ez a sok hárombetűs bizbasz, hanem csak úgy megy. Parasztvakítás, milliókért. És zabálja a sok bunkó.

Üdv!

BT

Pedig milyen találó és vicces is volt az a reklám. A cirkuszi artista a semmi közepén lavírozott egykerekű biciklijével (ami ugye a monocikli, vagy mi), s hiába tekeri profiként a pedálokat, a gép mozgása a bizonytalan imbolygás, instabilitás üzenetét közvetíti. A BMW marketingesei így próbálták elmondani a vevőjelölteknek, hogy a hajtott kereket kormányozni nem ideális.

Micsoda fricska volt ez a Mercedesen, a Jaguaron és a Lexuson kívül szinte mindenkinek. Így utólag sose tudjuk meg, hogy amikor kitalálták ezt a reklámot, akkor a marketingesek még nem tudtak az xDrive születéséről és jövőbeli sikereiről, vagy egyszerűen csak nem érdekelte őket. Mindenesetre ez a fagyi visszanyal klasszikus esete, főleg úgy, hogy az értékesítők is magukévá tették a vállalati kommunikációt.

Persze egy BMW elsőkerékhajtással.. Uhh, az fájna, nagyon fájna.