Vegyünk-e nem létező autót?

2009.09.29. 18:34

From: Garadnay Gergő

Date: 2009/9/29

Subject: pontiac

Tiszteletem!

Érdeklődöm, hogy tudnának-e segíteni nekem. Megtetszett egy Pontiac Vibe, de semmi teszt, népítélet, tapasztalat nincs a birtokomban, ami alapján döntést tudnék hozni. Mivel Önök bizonyára jobban értenek az autókhoz, kérem, ha van valamilyen információjuk az autóról, alkatrészellátottságról azt egy röpke válasz emilben osszák meg velem.

Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Garadnay Gergő

Kedves Gergő!

A Pontiac Vibe-bal kapcsolatban nekünk sincsenek közvetlen tapasztalataink, mivel ebből az Észak-Amerikában gyártott és forgalmazott típusból legfeljebb néhány tucat került az országba szürkeimportőrökön keresztül. Ha közvetlen használói tapasztalatokra kíváncsi, esetleg a Carsurvey oldalait érdemes böngésznie, bár az amerikai felhasználók tapasztalatai nem feltétlenül alkalmazhatók a magyarországi körülményekre. Alkatrészellátás valószínűleg ugyanolyan, mint az összes többi amerikai típusé: megoldható, de a szállítás költségével és idejével feltétlenül számolni kell. Az autó egyébként a Toyota és a GM közös üzemében készült, ami az ön esetében jó hír: a gyárat ugyan rövidesen bezárják, és a Pontiac márka is megszűnik az év végén, de ugyanezt a típust a Toyota is forgalmazta Matrix néven, így alkatrész várhatóan továbbra is lesz hozzá.

A szervizhátteret, vagy a típust ismerő szerelők számát nézve persze szívesebben ajánlanám, hogy olyan típust válasszon magának, amelyet Európában is forgalmaztak – így kisebb az esélye, hogy egy hiányzó cserealkatrész miatt hosszasan áll majd az autó a szerelőnél.

Tisztelettel:
Andróczi Balázs
TotalCar